Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση με εννέα αστυνομικούς νεκρούς

αφγανιστάν-βομβιστική-επίθεση-με-ενν-520913

Εννιά αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής τους από προπύργιο των Ταλιμπάν, που έπεσε πρόσφατα στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή Σιμτάλ της επαρχίας Μπαλχ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Τα θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Οι αρχές φοβούνται μεγάλη κλιμάκωση της βίας στο Αφγανιστάν με την έναρξη της εαρινής επίθεσης των Ταλιμπάν, ιδίως λόγω της αποτυχίας των προσπαθειών της κυβέρνησης να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το ισλαμιστικό κίνημα.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν όμως οι αρχές και με τους εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στο ανατολικό Αφγανιστάν. Το Σάββατο ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχειρήσεων κατά τζιχαντιστών του ΙΚ-Χορασάν στην επαρχία Νανγκαρχάρ. Στην περιοχή αυτή, οποία γειτονεύει με το Πακιστάν, είναι που πρωτοεμφανίστηκε το ΙΚ στο Αφγανιστάν στις αρχές του 2015. Από τον περασμένο Αύγουστο, οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον προπυργίων των τζιχαντιστών.

Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της χώρας τον Μάρτιο στην Καμπούλ. Ωστόσο οι αρχές αμφισβήτησαν ότι τη διέπραξε το ΙΚ και την απέδωσαν στους Ταλιμπάν.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook