Αυτό μας έλειπε… Μπλόκα στους δρόμους για τα ανασφάλιστα ΙΧ

αυτό-μας-έλειπε-μπλόκα-στους-δρόμους-63251

troxaiaΔραστικά μέτρα για το κυνήγι των ανασφάλιστων οχημάτων έχει τεθεί σε εφαρμογή με στόχο να εντοπιστούν και να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο όσοι οδηγοί κυκλοφορούν με ανασφάλιστο αυτοκίνητο.

Ανάμεσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι της Τροχαίας στους δρόμους, καθώς και επιστολές σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων εμφανίζονται να τα έχουν ανασφάλιστα.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της ταυτοποίησης των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα και το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τροχαία, έχει ξεκινήσει απανωτούς ελέγχους για τον εντοπισμό των περίπου 830.000 ιδιοκτητών ανασφάλιστων ΙΧ.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια υπολογίζεται ότι θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες από τον Μάιο.

Το πρόστιμο θα διαμορφώνεται στα 500 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 250 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες, με τους ιδιοκτήτες να έχουν περιθώριο 30 ημερών για την εξόφληση των προστίμων από τη στιγμή που θα παραλάβουν την ειδοποίηση.

Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει κάποιος το πρόστιμο είναι να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και να θέσει σε ακινησία το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ένα ανασφάλιστο όχημα, ακόμη και εάν βρίσκεται μόνιμα παρκαρισμένο κινδυνεύει με πρόστιμο.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook