Αυτό είναι το λάθος που μας (κακο)γερνάει | Δεν θα το πιστέψετε!

αυτό-είναι-το-λάθος-που-μας-κακογερνάε-326945

Πιστεύετε πως τα καλύτερα χρόνια είναι μπροστά σας; Ή πως οι καλές μέρες έχουν πια περάσει για εσάς; Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Κολέγιο Trinity του Δουβλίνου, η απάντηση που θα επιλέξετε μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της φυσικής και διανοητικής σας υγείας καθώς μεγαλώνετε.

Οι άνθρωποι με το θετικό τρόπο σκέψης, που θεωρούν πως τα καλύτερα έρχονται, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν σωματικά και διανοητικά σε πολύ καλή κατάσταση παρά το πέρασμα του χρόνου, εξηγούν οι ερευνητές.

Στην αρχή της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, 4.135 συμμετέχοντες στο πλαίσιο μιας μεγάλης έρευνας μακροβιότητας στην Ιρλανδία, την Irish Longitudinal Study on Aging (TILDA), απάντησαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη γήρανση και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις που εκτίμησαν τις διανοητικές και φυσικές τους ικανότητες. Δύο χρόνια αργότερα, οι συμμετέχοντες επανέλαβαν το τεστ.

Αφού συνέκριναν τα στοιχεία, οι ερευνητές παρατήρησαν μία σύνδεση ανάμεσα στην αντίληψη ενός ανθρώπου για τη γήρανση και στην υγεία του. Εκείνοι που αντιλαμβάνονται το πέρασμα του χρόνου ως κάτι αρνητικό έτειναν να περπατάνε πιο αργά και παρουσίασαν χαμηλότερες διανοητικές δεξιότητες από τους πιο θετικούς συνομηλίκους τους.

Ακόμη και όταν λήφθηκαν υπόψη δεδομένα όπως τα φάρμακα, η διάθεση, οι συνθήκες ζωής και άλλα θέματα υγείας, οι ερευνητές βρήκαν πως εκείνοι που αντιμετώπιζαν θετικά το γήρας απέδωσαν καλύτερα στα διανοητικά τεστ.

‘Όλοι θα μεγαλώσουμε. Αν όμως στη ζωή μας το βλέπουμε αυτό αρνητικά, υπάρχουν μετρήσιμες αρνητικές επιπτώσεις στη διανοητική, την ψυχική και τη σωματική υγεία ‘ επισημαίνει η Deidre Robertson, Ph.D., μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και επικεφαλής της μελέτης.

Όσο για εκείνους που βλέπουν το μέλλον τους θετικά, ανεξάρτητα από το ποια δεκαετία της ζωής τους διανύουν; Επιπλέον έρευνα έχει δείξει πως είναι πιο πιθανό να αναρρώσουν από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους γύρω τους ενώ υπάρχουν ακόμη και στοιχεία που δείχνουν βελτιωμένη ευτυχία, σοφία και ενδιαφέρον για την εμφάνισή τους καθώς μεγαλώνουν.

Μήπως τελικά να πιστέψουμε ότι τα καλύτερα έπονται;

capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook