Αυτό είναι το αυριανό εξώφυλλο του Charlie Hebdo

αυτό-είναι-το-αυριανό-εξώφυλλο-του-charlie-hebdo-202495

charlie-coverΟ θάνατος των συναδέλφων τους δεν τους πτόησε. Τους πείσμωσε περισσότερο. Έξι μέρες μετά το μακελειό κυκλοφορεί το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό, το οποίο έχει σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, η οποία φιλοξενεί στο κτίριο της τους εργαζόμενους του περιοδικού, στο εξώφυλλο θα βρίσκεται ο Μωάμεθ με το γνωστό πλέον πανό: «Είμαι και εγώ Σαρλί». Πάνω από τον προφήτη θα υπάρχει η φράση «όλα συγχωρούνται».

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το Παρίσι υπό τον φόβο ενός νέου χτυπήματος. Τρεις ημέρες μετά τον «εφιάλτη» που εκτυλίχθηκε στην γαλλική πρωτεύουσα σε κάθε γωνία και ανά λίγα μέτρα πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί με παρατεταμένα τα όπλα αποδεικνύουν ότι στην «πόλη του φωτός» έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός.

Με το χέρι στη σκανδάλη οι δυνάμεις ασφαλείας περιπολούν τη γαλλική πρωτεύουσα φυλάσσοντας κάθε πιθανό στόχο. Δρόμοι, μνημεία, αξιοθέατα και καταστήματα φρουρούνται από συνολικά 10.000 και πλέον στρατιώτες και 5.000 αστυνομικούς.

Έντονη είναι η παρουσία τους και σε σταθμούς του μετρό, σε σχολεία, σε αεροδρόμια αλλά και σε εβραϊκά καταστήματα. Ενώ ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτιρίων.

Ενισχυμένη είναι και η φύλαξη πυρηνικών σταθμών και εργοστασίων. Συγχρόνως, άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά ρούχα κινούνται ανάμεσα στους πολίτες στο κέντρο της πόλης προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο φόβος μιας νέας επίθεσης είναι έντονος αφού σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές στο Παρίσι υπάρχουν κι άλλοι «πυρήνες» των «τζιχαντιστών» και με την παραμικρή ευκαιρία είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν».

Ο Φρανσουά Ολάντ «ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας» και ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια «αληθινή εσωτερική επιχείρηση» και υπογράμμισε πως «είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιας έκτασης κινητοποίηση των δυνάμεων στην επικράτειά μας

real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook