Αυτός είναι φίλος… Μεταφέρει καθημερινά στην πλάτη τον ανάπηρο φίλο του

αυτός-είναι-φίλος-μεταφέρει-καθημερ-241934

Ένας μαθητής λυκείου είναι ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσε να έχει κάποιος και αυτό γιατί ο ίδιος μεταφέρει καθημερινά τον φίλο του, που είναι ανάπηρος στο σχολείο.

Ο 18χρονός Xie Xu γνώρισε τον 19χρονο Zhang Chi όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα σε ένα σχολείο της απομακρυσμένης επαρχίας Jiangsu στη βόρεια Κίνα, από τότε οι δυο τους είναι αχώριστοι.

Ο Zhang πάσχει από μυική δυστροφία, μια πάθηση που οδηγεί σε αποδυνάμωση των μυών με αποτέλεσμα ο ασθενής να αδυνατεί να σηκώσει το ίδιο του το βάρος ώστε να περπατήσει.

Έτσι, ο Xie αποφάσισε να κουβαλάει καθημερινά τον φίλου στην πλάτη προκειμένου να μην χάνει τα μαθήματα στο σχολείο, πράγμα που συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια.

Οι μαθητές, που δεν έχουν καμία συγγένεια, ζουν στις εστίες του σχολείου και ο Xie, εκτός από να μεταφέρει τον φίλο του στην τάξη, τον βοηθά να τρώει αλλά και να πλένει τα ρούχα του.

Το σχολικό περιβάλλων των εφήβων επηρεασμένο από τη συγκινητική χειρονομία του 18χρονου προσφέρουν τη βοήθειά τους στους μαθητές, των οποίων η ιστορία έχει συγκινήσει τη κοινή γνώμη και βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών ΜΜΕ.

Το δίδυμο που φαίνεται να είναι άριστοι μαθητές ανυπομονούν για το μέλλον τους στο πανεπιστήμιο.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook