Αυτός είναι ο Kρητικός χορευτής που βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους του κόσμου | Photos

αυτός-είναι-ο-kρητικός-χορευτής-που-βρί-121254
foniadakisΟ Αντώνης Φωνιαδάκης είναι γνωστός χορογράφος και χορευτής και έχει συνεργαστεί με τις καλύτερες ομάδες χορού ανά τον κόσμο. Μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Κρήτης και από μικρός ανακάλυψε την αγάπη του για το χορό.

Ξεκίνησε από μια μικρή σχολή χορού στην Ιεράπετρα.Το 1990 μπήκε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, όπου σπούδασε για 2 χρόνια. Μάλιστα έλαβε και την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, στην Λωζάννη και στην σχολή Rudra Bejart.

Έχει συνεργαστεί με το μπαλέτο Bejart Ballet της Λωζάνης από το 1994 έως το 1996 υπό τη διεύθυνση του Maurice Bejart. Από το 1996 έως το 2002 βρίσκεται στην Lyon Opera Ballet υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Λούκου και το 2004 βρίσκεται στην εταιρία χορού Saburo Teshigawara/Karas Co. Δημιούργησε και την δική του ομάδα χορού το 2003 με βάση της Λυον της Γαλλίας και την ονόμασε Apotosoma.

Το 2012, γράφει το ellines.com, έλαβε το βραβείο « Danza and Danza» για τον καλύτερο χορογράφο της χρονιάς στην Ιταλία για το «Les Noces».

Έχει χορογραφήσει 2 όπερες: – Opera National du Rhin – Les boreades of Rameau – GRAME Lyon – Il canto de la pelle of Claudio Ambrosini Έχει υπάρξει καθηγητής στην Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα αλλά και σε σχολές ανά τον κόσμο όπως η DOCK11 στο Βερολίνο και η Dansgroep στο Αμστερνταμ.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook