Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της παραίτησης του πρίγκιπα Φίλιππου

αυτός-είναι-ο-πραγματικός-λόγος-της-πα-535745

Ακμαίος, παρά τα 95 του χρόνια, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν επί 60 χρόνια στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ και εκτελούσε συχνά με χιούμορ τα δημόσια καθήκοντά του. Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα η παραίτησή του και η 91χρονη μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο κάλεσε τα εγγόνια της να αφοσιωθούν περισσότερο στα βασιλικά τους καθήκοντα, όπως αποκάλυψε πηγή του παλατιού στην εφημερίδα Sunday Times.

Γιατί όμως παραιτήθηκε ο δούκας του Εδιμβούργου; Ένας από τους μπάτλερ του παλατιού, που υπηρέτησε στο Μπάκιγχαμ περισσότερα από δέκα χρόνια, αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο παραίτησης του βασιλικού συζύγου στην εφημερίδα Daily Star.
Σύμφωνα με τον μπάτλερ, το βαρύ κρυολόγημα που αντιμετώπισε ο πρίγκιπας Φίλιππος την περίοδο των Χριστουγέννων, την ίδια περίοδο που και η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καθηλωθεί από κρυολόγημα επίσης στο κρεβάτι, ήταν μία από τις αιτίες που έκαναν τον 95χρονο πρίγκιπα να σκεφτεί: «Τώρα είμαι 95, πρέπει να χαλαρώσω».

Όμως, σύμφωνα πάντα με τον μπάτλερ των γαλαζοαίματων, εκείνο που «βάρυνε» περισσότερο στην απόφαση του πρίγκιπα Φίλιππου να «συνταξιοδοτηθεί» ήταν ο θάνατος δύο καλών του φίλων. Ο θάνατος του στενού του φίλου, σερ Μπράιαν Μακγκράθ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν και γραμματέας του πρίγκιπα και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο καθώς και ο χαμός ενός άλλου στενού του φίλου, ήταν οι δύο λόγοι που τον οδήγησαν να παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του, τα οποία θα ασκεί μέχρι το Φθινόπωρο.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook