Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

αυτός-είναι-ο-νέος-πρόεδρος-της-τράπεζ-451060

Τον Γιώργο Χατζηνικολάου εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό πρόεδρο το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς. Ο Γιώργος Χατζηνικολάου έχει εργαστεί στην Παγκόσμια Τράπεζα, στην Dresdner Bank, στην ISDA κ.α.. Επίσης διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διευθύνων σύμβουλος της TBank (πρώην ΑΣΠΙΣ Bank).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Τράπεζας «το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε τους κυρίους Γεώργιο Χαντζηνικολάου, Σολομώντα Μπεράχα και Enrico Tommaso Cucchiani ως νέα μη εκτελεστικά μέλη σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών. Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου ως νέο του Πρόεδρο. Ο κ. Χαντζηνικολάου αναλαμβάνει τα καθήκοντά του άμεσα».

O Γιώργος Χαντζηνικολάου δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεισφέρω στη νέα πορεία της Τράπεζας Πειραιώς για έξοδο από την κρίση, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχω αποθησαυρίσει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα κομβικό σημείο και συνιστά τιμή για εμένα να ηγούμαι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Επιπλέον, η θέση αυτή μου δίνει την ευκαιρία να ανταποδώσω αξία στη χώρα μου, έχοντας λάβει παλαιότερα τα οφέλη από τη φοίτησή μου στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά απέναντι στο εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον λειτουργίας της και έχω την πεποίθηση ότι ταυτόχρονα αναδεικνύονται σημαντικές ευκαιρίες να επωφεληθεί από την αξιόπιστη και πολύτιμη πελατειακή της ταυτότητα, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την παραγωγή αξίας για τους μετόχους της σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Προσδοκώ να αποτελέσω μέρος της επιτυχούς πορείας της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με ένα ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο, μια ενισχυμένη εκτελεστική ομάδα και μαζί με όλο το αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων μας».

koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook