Αυτός είναι ο «Αγγελος της Ναντζίν» που αποτρέπει τις αυτοκτονίες | Έχει σώσει πάνω από 330 ζωές

αυτός-είναι-ο-αγγελος-της-ναντζίν-πο-636266

Δείχνει απελπισμένος. Ένας μεσήλικας τον πλησιάζει, προσπαθεί να πιάσει κουβέντα μαζί του, να του δώσει θάρρος.

-«Άσε με ήσυχο», του λέει ο νεαρός. «Θέλω να πηδήξω».

Άνεργος εδώ και καιρό ψάχνει για δουλειά, αλλά μάταια. Η συζήτηση θα διαρκέσει αρκετή ώρα μέχρις ότου μεταπειστεί και απομακρυνθεί από το επικίνδυνο σημείο με τον σωτήρα του…

Δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που του σώζει τη ζωή ο Τσεν Σι. Από τον Σεπτέμβριο του 2003 ο 50χρονος άνδρας «περιπολεί» κάθε Σαββατοκύριακο με το αυτοκίνητό του στη γέφυρα Γιανγκτσέ της πόλης Ναντζίνγκ των πέντε εκατομμυρίων στην ανατολική Κίνα. Η γέφυρα αιωρείται σε ύψος 24 μέτρων πάνω από τον ομώνυμο ποταμό -τον μεγαλύτερο της Ασίας και τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο-.

Χιλιάδες αυτόχειρες έχουν πηδήξει από εκεί για να βάλουν τέλος στα βάσανά τους. Κι ο μάνατζερ εταιρείας μεταφορών έχει κάνει σκοπό της ζωής του να το σταματήσει.

Το ερευνητικό του βλέμμα αναζητεί ανθρώπους σε απόγνωση, διακρίνει, όπως είπε «τους καταθλιπτικούς, εκείνους που δείχνουν να στενάζουν υπό το βάρος μεγάλης ψυχολογικής πίεσης, εκείνους που το βάδισμά τους είναι άνευρο, χωρίς κατεύθυνση», προτού τους πιάσει κουβέντα προσπαθώντας τους πείσει να μην αποτολμήσουν το απονενοημένο διάβημα.

Πολλές φορές διακινδυνεύει την ίδια του τη ζωή προσπαθώντας να αρπάξει από τα ρούχα επίδοξους αυτόχειρες.

Και δεν σταματά εκεί. Όσους σώσει, συνεχίζει να τους τηλεφωνεί για να τους στηρίζει ψυχολογικά μέχρι να σταθούν στα πόδια τους. Ορισμένους, μάλιστα, τους αφήνει να μείνουν στο δεύτερο δωμάτιο του διαμερίσματός του, για να τους έχει από κοντά.

«Συχνά πρόκειται πραγματικά για μια μάχη ζωής και θανάτου», λέει. «Ορισμένοι έχουν ήδη ανέβει στην κουπαστή και μόλις που προλαβαίνω να τους πιάσω με το ένα χέρι. Κι ενώ κρέμονται στο κενό πρέπει να τους τραβήξω επάνω. Μερικές φορές, ενώ έχω σώσει κάποιον, μόλις ξεφύγει από το βλέμμα μου ξαναπηδάει. Χώρια εκείνοι που δεν τους προλαβαίνω», λέει.

Ο Τσεν Σι είναι διάσημος στην πατρίδα του. Το 2016, μάλιστα, έγινε γνωστός και εκτός συνόρων χάρις στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο Άγγελος της Ναντζίνγκ» που γύρισαν για να τον τιμήσουν οι Jordan Horowitz και Frank Ferendo.

Όταν έκανε πρόσφατα το γύρο του Διαδικτύου ένα βίντεο του Youtuber Λόγκαν Πωλ, στο οποίο έσπαγε «πλάκα» μ’ ένα θύμα αυτοκτονίας, πολλοί χρήστες των social media βγήκαν να τον καταγγείλουν θυμίζοντας την ιστορία του Τσεν Σι. «Καλύτερα να μιλάμε για ανθρώπους που παίρνουν στα σοβαρά τους άλλους και τους σώζουν απ’ τους δαίμονές τους», έγραψαν.

Ένας από τους ανθρώπους που έσωσε ο 50χρονος, ο Σι Ζικίνγκ, αφηγήθηκε πώς ο Τσεν Σι τον εμπόδισε να βάλει τέλος στη ζωή του, όταν είχε περιέλθει σε απόγνωση επειδή δεν μπορούσε να επιστρέψει τα 15.000 δολάρια που είχε δανειστεί για τη θεραπεία της κόρης του που έπασχε από λευχαιμία. Ο Τσεν Σι του τηλεφωνούσε κάθε εβδομάδα και μάλιστα μίλησε με τους πιστωτές του σε μια προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα.

Ο αλτρουιστής Κινέζος παραδέχεται ότι κι ο ίδιος πολλές φορές υποφέρει όταν δεν μπορεί να βοηθήσει αυτούς που σώζει. «Τι να κάνω γι’ αυτούς; Δεν έχω και τόσα λεφτά», λέει. «Αλλά όταν σώζω ανθρώπους, δεν θέλω απλώς να τους ξεγελώ να ζήσουν άλλη μια μέρα».

Πάνω από 330 ζωές υπολογίζει ότι έχει σώσει μέχρι σήμερα ο Τσεν Σι, αλλά αυτό δεν του αρκεί, αφού όπως λέει για κάθε έναν που σώζει υπάρχουν πολύ περισσότεροι που πηδούν από τη «γέφυρά του» στο κενό..

Η ελπίδα του; Να βρει μιμητές, αφού η αυτοκτονία παραμένει στην Κίνα η συχνότερη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-34 ετών…

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook