Αυτοκτόνησε στην Παναγία των Παρισίων επειδή νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι ομοφυλόφιλων

αυτοκτόνησε-στην-παναγία-των-παρισίω-63755

notredame1Με στόχο «να αφυπνίσει» τους «κοιμισμένους» Γάλλους ο 78χρονος ακροδεξιός ακαδημαϊκός, Ντομινίκ Βενέ  αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα, μέσα στο ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ο Βενέ μπήκε στο ναό λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και κατευθύνθηκε προς την Αγία Τράπεζα. Εκεί, χωρίς να πει τίποτα και μπροστά στα έντρομα μάτια των 1.500 επισκεπτών του ναού, έβγαλε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα.

Στο σημείωμα που άφησε πίσω του, γράφει μεταξύ άλλων: «Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει την ηθική της θέλησης, δίνω τέλος στη ζωή μου για να ξυπνήσω τις κοιμισμένες συνειδήσεις».

Τόσο οι ακροδεξιές πεποιθήσεις του Βενέ, όσο και απόλυτη εναντίωσή του στο γάμο των ομοφυλόφιλων ήταν γνωστές στους Γάλλους.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε γράψει προ ημερών στο προσωπικό του μπλογκ: «Νέες θεαματικές και συμβολικές πράξεις χρειάζονται για να ξυπνήσουν οι υπνοβάτες για να ταρακουνήσουμε την συνείδησή τους που έχει αναισθητοποιηθεί. Μπαίνουμε σε μία περίοδο όπου οι πράξεις πρέπει να ακολουθούν τα λόγια».

Νωρίτερα, η ηγέτιδα του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν, απέτισε φόρο τιμής στο Βενέ, χαρακτηρίζοντας την αυτοκτονία του ως «πολιτική πράξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook