Αυτοκτονία μαθητή για ψεύτικο προφίλ στο facebook

αυτοκτονία-μαθητή-για-ψεύτικο-προφίλ-262690

Ένας 17χρονος  έθεσε τέλος στη ζωή του, μετά από την εξαπάτησή του από έναν κάτοχο πλαστού Facebook account.

Σύμφωνα με τον Stephen Magennis, τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου St Joseph’s Primary School, Galbally, ο μαθητής Ronan Hughes «εξαπατήθηκε» από μια διεθνή οργάνωση πλαστών Facebook account.

Σε μια επιστολή στους μαθητές ο Magennis είπε ότι «ένας πλαστός Facebook account που διαχειρίζεται από μια ξένη χώρα, εξαπάτησε τον Ronan ο οποίος νόμιζε ότι είχε αλληλεπίδραση με ανθρώπους από εδώ.»

Ο έφηβος συνήθιζε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του στο σχολείο μέσης εκπαίδευσης St Joseph’s Grammar school, όπου βοηθούσε τρεις μαθητές σε ένα «πρόγραμμα υποστήριξης ανάγνωσης.»

Γράφοντας στους γονείς του, ο κ. Magennis είπε: «Ο Ronan έπεσε θύμα άσπλαχνων, απρόσωπων ανθρώπων, που είχαν πρόθεση πρώτα να του αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες κι έπειτα να τον εκβιάσουν ότι θα δημοσιεύσουν τις προσωπικές του εικόνες εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα, για να τον απειλήσουν σε μία προσπάθεια να του αποσπάσουν χρηματικά ποσά.»

Ο κ. Magennis είπε ότι ο τραγικός θάνατος του Ronan είναι μια υπενθύμιση και μια προειδοποίηση προς όλους τους γονείς ότι τα παιδιά μας πρέπει να είναι σε εγρήγορση, και πολύ προσεκτικά όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Πρέπει οι γονείς να είναι πολύ προστατευτικοί και έτοιμοι να λάβουν ακόμα και δραστικά μέτρα σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Ο κ. Magennis πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να είμαστε καθησυχαστικοί ούτε αφελείς ως γονείς. Πρέπει να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας για να μείνουν ασφαλείς on-line και το σημαντικότερο όργανο ελέγχου είναι τι κάνουν, τι λένε, τι γράφουν και τι μοιράζονται on-line.

Ο επιθεωρητής Baird δήλωσε: «Εάν κάποιος έχει αντιμετωπίσει μια παρόμοιας φύσης κατάσταση, ή έχει λάβει οποιεσδήποτε ακατάλληλες εικόνες ή συνδέσεις, είναι σημαντικό να έρθουν άμεσα σε επαφή με την αστυνομία ή έναν έμπιστο ενήλικα. Κάνοντας αυτή την απλή ενέργεια βοηθάτε στο να αποτραπούν περαιτέρω τέτοια γεγονότα. Μην προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας.»

Πηγή: SecNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook