Αυτή είναι η λίστα με τα ακίνητα που διεκδικεί ο Δήμος Χανίων από το Υπερταμείο

αυτή-είναι-η-λίστα-με-τα-ακίνητα-που-διε-742680

Απόφαση να διεκδικήσει τα δημοτικά -και όχι μόνο- κτήρια που έχουν περάσει στο Υπερταμείο και μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Χανίων μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου.

Προηγήθηκε συζήτηση περίπου μίας ώρας σε υψηλούς τόνους, από την οποία δεν έλειψαν οι κόντρες μεταξύ παρατάξεων και συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να γίνει διευρυμένη συνεδρίαση για το θέμα, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της αποκωδικοποίηση των 197 ακινήτων ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας εισηγείται την διεκδίκηση των ακινήτων αυτών από την Υπηρεσία και αναλυτικά αναφέρει την τοποθέτησή του:

«Όπως γνωρίζετε, με την υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ0004586ΕΞ2018/19-6-2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) τα ακίνητα που διαλαμβάνονται στην αριθμ. 86/18-6-2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 197 ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων και τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο υπ’ αριθ. πρωτ. 43256/1-10-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, εισηγούμαι προς το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την εξαίρεση μέρους των 197 αυτών ακινήτων από την μεταβίβαση στην Ε.Τ.Α.Δ. με τον προσφορότερο και αμεσότερο τρόπο τον οποίο θα επιλέξει η κυβέρνηση και προτείνω να χωριστούν τα ακίνητα αυτά στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

Ακόμα παρατίθενται τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός των παραπάνω κατηγοριών και εχουν μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ:Η εισήγηση υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Απείχε από την ψηφοφορία η παράταξη Σαρρή (με εξαίρεση την Κατερίνα Βουτετάκη που καταψήφισε) ενώ δική του πρόταση για διεκδίκηση και των 197 ακινήτων κατέθεσε ο Σεραφείμ Ρίζος.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Αυτή είναι η λίστα με τα ακίνητα που διεκδικεί ο Δήμος Χανίων από το Υπερταμείο

  1. O ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ:
    ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ (ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΙΧΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ FRAPPORT.
    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ AIRBNB KAI TΗΣ FRAPPORT…
    ANTE ΓΕΙΑ…

  2. Η κατάρτιση της λίστας δεν έγινε εκ παραδρομής. Γνώριζαν πολύ καλά τι θα βάλουν μέσα για να μπορούν οι «επενδυτές» να επιλέξουν κατά το δοκούν. Απλα οι περίφημοι δανειστές έχουν σύστημα. Οι μεγάλοι καρχαρίες διάλεξαν τα μεγάλα φιλέτα και στην συνεχεία αφήνουν την λεία στους μικρότερους. Άρχισαν οι μεγάλοι πχ με τα αεροδρόμια και στην συνεχεία τα αρπαχτικά θα επιλέξουν αυτά που τους συμφέρουν. Όσο για την διεκδίκηση του δήμου θα είμαι πιο ωμός από τον Αρκαλο. Σιγά μην σκίσουν τα καλσόν οι επαναστάτες του κ@λου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook