Αυτή είναι η ελληνική πρόταση για τα 86α Όσκαρ | Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

αυτή-είναι-η-ελληνική-πρόταση-για-τα-86α-89804

boy-eating-the-birds-food-05

Η ταινία του Εκτορα Λυγίζου «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», είναι η ελληνική πρόταση για τα 86α Οσκαρ. Όπως γράφει η εφημερίδα The Hollywood Reporter, «με νεύματα από τον Αλμπέρ Καμί και τον Ντοστογιέφκσι, η ταινία αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον θεατή».

Το ρεπορτάζ, αφού αναφέρεται εκτενώς στο θέμα της ταινίας, αλλά και στις πολλαπλές βραβεύσεις που έχει ήδη εξασφαλίσει, επισημαίνει ότι αποτελεί μια απάντηση ουσιαστικά στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, με την ανεργία να ανέρχεται στο 27%, ποσοστό που είναι υψηλότερο και από την ανεργία στις ΗΠΑ κατά τo κραχ του 1929. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πως η ταινία αποτελεί την ελληνική υποψηφιότητα για την κατηγορία ξενόγλωσσων ταινιών στην 86η Απονομή βραβείων Όσκαρ.

Πάντως μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και στον Γιάννη Ζουμπουλάκη ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γρηγόρης Καραντινάκης δήλωσε:«Καμία υποβολή δεν έχει γίνει προς το παρόν επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού προς την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου».Οπως επισημαίνει το ρεπορτάζ αυτό δεν σημαίνει πως η ταινία δεν παραμένει όντως το φαβορί για την ελληνική υποψηφιότητα, όμως απόφαση προς το παρόν δεν έχει ληφθεί.

Το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» απέσπασε πολλά βραβεία  στα διάφορα φεστιβάλ του κόσμου όπου προβλήθηκε, μεταξύ των οποίων το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), το πρώτο βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Καλύτερης Ταινίας – Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη-Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Γιάννη Παπαδόπουλου),   το Α’ Βραβείο στο Φεστιβάλ Crossing Europe στο Λινζ της Αυστρίας, το Α’ βραβείο Ανδρικού ρόλου στο Γιάννη Παπαδόπουλο στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και στη Σεβίλλη και βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Galway στην Ιρλανδία.

Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Παπαδόπουλος, Λίλα Μπακλέση, Κλεοπάτρα Περάκη, Γιάννης Κομματάς.

Πηγή: lifo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook