Αυτή είναι η γυναίκα “μυστήριο” που κρύβεται πίσω από τον Ξηρό | Photos

αυτή-είναι-η-γυναίκα-μυστήριο-που-κ-199433

xiros_gynaikaΣτην ενημέρωση  από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δ. Τσακνάκη, έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για το οπλοστάσιο που διατηρούσε ο “Μανώλης” της 17 Νοέμβρη.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Βασίλης Κικίλιας:

“Δεν πρόκειται για μία ακόμη σύλληψη ενός τρομοκράτη. Πρόκειται για μία καίρια σύλληψη με σημαντικές προεκτάσεις. Για μία ακόμη φορά η ΕΛ.ΑΣ απέτρεχε ένα σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα στην “καρδιά” του σωφρονιστικού μας συστήματος, δηλαδή στις φυλακές Κορυδαλλού. Κι όλα αυτά εν μέσω προεκλογικής περιόδου και δύο μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου”.

fwto

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε πως απετράπη ένα χτύπημα στην ασφάλεια, την σταθερότητα και την δημοκρατία μας.

Το χτύπημα θα γινόταν εντός των «επόμενων ημερών», όπως προκύπτει από τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι-οπλοστάσιο στην Ανάβυσσο, δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρης Τσακνάκης.

fwto4

fwto5

Εκτίμησε πως – με βάση τις σημειώσεις και τα σχεδιαγράμματα που εντοπίστηκαν – η επίθεση θα γινόταν με δυο οχήματα, το ένα θα μετέφερε εκρηκτική ύλη και το δεύτερο την ομάδα των ένοπλων δραστών. Συμπλήρωσε πως για μια τέτοια επιχείρηση θα απαιτούνταν τουλάχιστον έξι άτομα.

Το μέγεθος του χτυπήματος, όπως είπε κ. Τσακνάκης, καταδεικνύεται και από τον βαρύ οπλισμό που έχει βρεθεί στο σπίτι-καταφύγιο στην Ανάβυσσο. Μεταξύ άλλων, έχουν βρεθεί οκτώ τυφέκια «καλάσνικοφ» (δυο εκ των οποίων ήταν σκοπευτικά με ακτίνες λέιζερ), πιστόλια, ρουκετοβόλο RPG με τρεις ρουκέτες, πυροκροτητές, τουλάχιστον έξι κιλά εκρηκτική ύλη καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Ποια είναι η συνεργός του Ξηρού

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προσέθεσε πως στο καταφύγιο του διαβόητου τρομοκράτη στην Ανάβυσσο βρέθηκε η πλαστή αστυνομική ταυτότητα γυναίκας, που εικάζεται πως ανήκει σε συνεργό του Ξηρού.

fwto2

fwto3

Συμπλήρωσε δε πως το γενετικό υλικό που ελήφθη από τον Ξηρό «ταυτίζεται απόλυτα» με το DNA που βρέθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε σταλεί, μέσα σε κούφιο βιβλίο, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Υπενθύμισε πως την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Ιτέας έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει σχέση μεταξύ του Ξηρού και της εν λόγω οργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook