Αυτή είναι η αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον… Διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ!

αυτή-είναι-η-αντίπαλος-της-χίλαρι-κλίν-245261

ImageHandlerΑπό γραμματέας, έγινε διευθύνουσα σύμβουλος στην «Hewlett Packard». Και τώρα, η Kάρλα Φιορίνα, η πρώην «σιδηρά κυρία» της Σίλικον Βάλεϊ, διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα κατακτώντας επισήμως τον τίτλο της πρώτης γυναίκας που θέτει υποψηφιότητα με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, φλερτάροντας με τον Λευκό Οίκο.

Η ίδια δηλώνει πως, ότι έκανε στον κόσμο των επιχειρήσεων, θα κάνει τα ίδια και περισσότερα για την πατρίδα της. Η Φιορίνα επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, χθες, κατά τη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του δικτύου ABC, όπου πέρασε κατευθείαν στην επίθεση εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, την οποία χαρακτήρισε αφερέγγυα, επικαλούμενη τα δημοσιεύματα για διαφθορά.

Την κατηγόρησε επίσης για τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, φέρνοντας ως παράδειγμα την επίθεση που δέχθηκε το αμερικανικό προξενείο στη Λιβύη το 2012.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Φιορίνα έγινε με το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter: «Διεκδικώ την προεδρία».

carly_fiorina (1)

«Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί μία νεαρή γυναίκα να ξεκινήσει ως γραμματέας και να φθάσει να γίνει διευθύνουσα σύμβουλος σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου», είναι το εισαγωγικό μήνυμα στην ιστοσελίδα της, υπό τον τίτλο: «Μία μοναδικά αμερικανική ιστορία».» Ναι, θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Νομίζω ότι είμαι το καλύτερο πρόσωπο για τη δουλειά, γιατί καταλαβαίνω πώς πραγματικά λειτουργεί η οικονομία. Καταλαβαίνω τον κόσμο, πώς δουλεύει ο κόσμος», είπε η ίδια μιλώντας στην εκπομπή του ABC News, «Good Morning America».

Η Φιορίνα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την Hewlett Packard το 2005, ενώ η εταιρεία της ολοκλήρωνε την συγχώνευσή της με την Compaq.

Στις δημοσκοπήσεις, η 61χρονη Φιορίνα τρώει τη… σκόνη των άλλων Ρεπουμπλικάνων, που φιλοδοξούν να πάρουν το χρίσμα, ανάμεσά τους οι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ, Ράντ Πολ και Μάρκο Ρούμπιο, ενώ δεν κατείχε ποτέ δημόσιο αξίωμα.

Το 2010 δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Γερουσία στην Καλιφόρνια, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, ήταν σύμβουλος στην προεδρική εκστρατεία του Τζον Μακέιν το 2008. Ωστόσο, έχει ήδη λάβει θερμή υποδοχή σε συγκεντρώσεις στην Πολιτεία της Αιόβα, η οποία ψηφίζει πρώτη στις εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα. Η εικόνα, πάντως, που δίνει είναι μία συντηρητική, υπέρ των επιχειρήσεων Ρεπουμπλικανή, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στην υποψήφια των Δημοκρατικών και μεγάλο φαβορί, Χίλαρι Κλίντον.

Με τα πλάνα της γιαγιάς Χίλαρι αρχίζει άλλωστε το βίντεο με το οποίο εγκαινιάζει την προεκλογική εκστρατεία της. Στην οθόνη της τηλεόρασης προβάλλεται το πολυσυζητημένο βίντεο που γύρισε η ίδια η Κλίντον για να ζητήσει την ψήφο των Αμερικανών. Επιδεικτικά, η Φιορίνα κλείνει την τηλεόραση με το χειριστήριο…

Δείτε το βίντεο

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook