Αυτές οι τροφές κάνουν τα δόντια πιο λευκά

αυτές-οι-τροφές-κάνουν-τα-δόντια-πιο-λε-396534

Είναι γνωστό ότι πολλά φαγητά και ροφήματα δημιουργούν λεκέδες στα δόντια λόγω των ουσιών που περιέχουν.

Καφές, κόκκινο κρασί και γλυκά είναι από αυτές τις τροφές που… ενοχοποιούνται για αυτό το κίτρινο χρώμα που παίρνουν σταδιακά τα δόντια.

Υπάρχουν όμως και τροφές που βοηθούν στη φυσική λεύκανση των δοντιών και αν τις καταναλώνετε δρουν ενάντια στους λεκέδες που αφήνουν σημάδια. Δείτε μερικές από αυτές…

  • 1. Τυριά

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών, το τυρί και γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν στην εξουδετέρωση των οξέων που παράγονται από τους μικροοργανισμούς της οδοντικής πλάκας και οδηγούν στη φθορά των δοντιών. Συγκεκριμένα το τυρί τσένταρ προσφέρει σημαντική προστασία κατά της τερηδόνας.

  • 2. Ανανάς

Σύμφωνα με έρευνες το ένζυμο βρομελίνη που βρίσκεται στον ανανά λειτουργεί ως ένα φυσικό συστατικό αφαίρεσης λεκέδων ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην καταπολέμηση της πλάκας και βακτηρίων που συσσωρεύονται στα δόντια.

  • 3. Μπρόκολο

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, το μπρόκολο βοηθά και στην λεύκανση των δοντιών σας. Συγκεκριμένα, ο σίδηρος που περιέχει συμβάλλει στη δημιουργία ενός ανθεκτικού επιχρίσματος στην επιφάνεια των δοντιών που προστατεύει από τα οξέα που τα διαβρώνουν.

Πηγή: baby.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook