Αυτές είναι οι τροφές που… σας ομορφαίνουν

αυτές-είναι-οι-τροφές-που-σας-ομορφαί-755797

σως έχετε αρχίσει να παρατηρείτε ότι τα περισσότερα νέα προϊόντα περιποίησης, περιέχουν όλο και πιο πολλά συστατικά τα οποία κατά τα άλλα θα χρησιμοποιούσατε στη διατροφή σας και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού τελικά αποδεικνύεται ότι τα μυστικά ομορφιάς βρίσκονται στο πιάτο μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα πιο σημαντικά ευεργετικά συστατικά αυτών των προϊόντων, τα λαμβάνουμε όταν τα καταναλώνουμε στη φυσική τους μορφή αφού έτσι έχουν τις περισσότερες βιταμίνες.

Ειδικά μάλιστα όσον αφορά στα φθινοπωρινά snacks, έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν περισσότερες βιταμίνες από οποιαδήποτε άλλα.

Δείτε παρακάτω τις τροφές που θα χαρίσουν στην επιδερμίδα σας λάμψη, ενυδάτωση και προστασία.

Κολοκύθα Η κολοκύθα είναι από τις πιο δημοφιλείς φθινοπωρινές τροφές, ειδικά για τους κατοίκους του εξωτερικού που λατρεύουν το Halloween. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τα οποία δρουν ευεργετικά για την επιδερμίδα, όπως β-καροτίνη, βιταμίνη Α και άλλες βιταμίνες με αποτέλεσμα να λειαίνει τις ρυτίδες και να θρέφει την επιδερμίδα. Μήπως να το ξανασκεφτείτε για εκείνη την κολοκυθόπιτα;

Μήλα Τα μήλα βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων και στην παραγωγή κολλαγόνου ενώ μερικά είδη μήλων που διατηρούνται ακόμη περισσότερο από το συνηθισμένο φαίνεται ότι περιέχουν το μυστικό για τη διατήρηση της νεότητας. Αυτά τα είδη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία μελέτης των ειδικών ομορφιάς μέχρι να ανακαλύψουν το μυστικό για μακροζωία.

Μαύρη σοκολάτα Η μαύρη σοκολάτα παρέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες αφού είναι πλούσια σε φλαβονοειδή τα οποία παρέχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Ρόδι Πλούσια σε κατεχίνες, τα ρόδια έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης της επιδερμίδας ενώ παράλληλα η δράση τους βοηθά στη μείωση των ρυτίδων.

Καρύδια Τα καρύδια περιέχουν ωμέγα 3 και λιπαρά οξέα τα οποία μπορείτε να βρείτε και στα ψαρικά. Αυτά τα συστατικά βοηθούν την επιδερμίδα να επανακτήσει τη φυσική της λάμψη. Αν πάλι δεν σας αρέσουν τα ψάρια, τώρα γνωρίζετε σε ποιο υποκατάστατό τους να στραφείτε

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook