Αυτές είναι οι τρεις «κακές» συνήθειες που κάνουν καλό | Mήπως να αφήσεις τις τύψεις;

αυτές-είναι-οι-τρεις-κακές-συνήθειε-108456

flertΥπάρχουν ένοχες απολαύσεις που μπορούν να κάνουν καλό στην υγεία σας; Και όμως υπάρχουν και έρχονται να σας φτιάξουν τη μέρα…

Αλκοόλ

Για πολλά χρόνια το αλκοόλ ήταν μια από τις πιο παρεξηγημένες συνήθειες. Επηρεασμένοι ίσως από την επιρροή του στην συμπεριφορά και τις αντιδράσεις πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να το εξορίσουν από τη λίστα των «καλών» συνηθειών. Ολοένα και περισσότερες έρευνες ωστόσο, έρχονται να του αποδώσουν θετικές ιδιότητες θέτοντας όμως το ρητό «μέτρον άριστον» ως βασική προϋπόθεση για την κατανάλωσή του.

Οι μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορεί να ωφελήσουν την υγεία προστατεύοντας από τον κίνδυνο ανάπτυξης της στεφανιαίας νόσου αλλά και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Είναι γνωστό πως το κόκκινο κρασί είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό καθώς προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και προστατεύει από διαφόρους τύπους καρκίνου, κυρίως του ανώτερου πεπτικού συστήματος. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μειώνουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών που μπορεί να βλάψουν την καρδιά ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να προλάβει ακόμη και τη νόσο του Αλτζχάιμερ.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε ως τώρα είναι ότι το είδος του ποτού που θα επιλέξουμε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς όπως αποδεικνύουν ολοένα και περισσότερες έρευνες όλα τα οινοπνευματώδη ποτά είναι εξίσου ωφέλιμα ειδικά όταν καταναλώνονται με μέτρο και σε ηλικίες άνω των 45. Το αλκοόλ είναι εκείνο που προσφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη και όχι τα ξεχωριστά συστατικά κάθε ποτού, αυξάνοντας τα επίπεδα καλής χοληστερόλης στο αίμα και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παρουσίασης εγκεφαλικού επεισοδίου. Μέχρι πόσα ποτηράκια όμως είναι το μέτρο που αναφέραμε παραπάνω; Η ιδανική δοσολογία διαφέρει ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες με τις πρώτες να μπορούν καταναλώσουν 1-2 ποτήρια και του άντρες 2-3

Καφές

Αν λοιπόν τους πιστέψατε και εγκαταλείψατε τον βλαβερό καφέ για το ακίνδυνο και ευεργετικό πράσινο τσάι και καταλήξατε να λαγοκοιμάστε στο γραφείο μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες.

Οι γιατροί πλέον ισχυρίζονται πως η καφεΐνη σας κάνει καλό. Και αυτό γιατί είναι μια βασική πηγή αντιοξειδωτικών που σας βοηθάει να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη. Ο μαγικός κόκκος του καφέ θεωρείται επίσης πως συμβάλει στη καθυστέρηση εμφάνισης κίρρωσης του ήπατος και παγκρεατίτιδας.

Ειδικά οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα οφέλη από την καφεΐνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τρεις ή και περισσότερες κούπες κάθε μέρα έχουν καλύτερη μνήμη από εκείνες που δεν καταναλώνουν καθόλου ενώ οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που πίνουν καφέ παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες καρδιακής προσβολής. Με μια κούπα καφέ την ημέρα, λοιπόν, όχι μόνο θα ζήσετε περισσότερα χρόνια αλλά θα τα θυμάστε και καλύτερα.

Μετά από ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής, μια κούπα καφέ μπορεί επίσης να σταματήσει τον μυικό πόνο. Τα οφέλη του καφέ, μοιάζουν να μην έχουν τέλος καθώς εκτός των άλλων συνδέονται με τη μείωση εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στις γυναίκες και της αρθρίτιδας στους άντρες, ενώ και στα δύο φύλα βοηθάει στη μείωση των πιθανοτήτων να προσληφθούν από διαβήτη.

Φλερτ

Η υγιής καρδιά δεν εξασφαλίζεται αποκλειστικά από τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης και τα ψάρια δεν είναι εκείνα που θα σας εγγυηθούν τα απαραίτητα Ω λιπαρά. Σε μια πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε ότι το φλερτ βοηθάει στη διατήρηση της γραμμής αλλά και της καλής διάθεσης. Σχεδόν 50% των συμμετεχόντων σε αυτή είπαν πως ένιωθαν νέοι, όμορφοι και σέξι όταν φλέρταραν ενώ ένα 36,8% παραδέχθηκαν πως το φλερτ τους κάνει να νιώθουν όμορφα και να ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες.

Το φλερτ βελτιώνει την επικοινωνία των ανθρώπων και μειώνει το στρες, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και σας βοηθάει να κάνετε θετικές σκέψεις. Το φλερτ είναι ένας φανταστικός τρόπος να μείνετε υγιής σωματικά και πνευματικά.

Πηγή: tromaktiko.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook