Αυτές είναι οι αλλαγές για το γάλα | Κάνουν πίσω οι «αντάρτες» βουλευτές

αυτές-είναι-οι-αλλαγές-για-το-γάλα-κάν-135010

galaΣυμφωνία -συμβιβασμό για το ζήτημα της πώλησης του γάλακτος ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Aνάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ύστερα από τη συνεννόηση που προηγήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, αλλά και την ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ. Τις ενστάσεις τους απέσυραν από πλευράς ΠΑΣΟΚ και οι Θ.Μωραΐτης και Μ. Κασσής.

Η συμφωνία για το γάλα περιλαμβάνει δυο κατηγορίες: το «υψηλής θερμικής επεξεργασίας » που θα αντικαταστήσει το «υψηλής παστερίωσης» και το «παστεριωμένο» , το οποίο με τη σειρά του θα χωρίζεται σε «γάλα ημέρας» και σε «πλήρης παστερίωσης», του οποίου η διάρκεια μπορεί να φθάνει έως 11 ημέρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, η αλλαγή αυτή σε συνδυασμό με το ελληνικό σήμα που εισάγεται, ενισχύει τους Έλληνες παραγωγούς.

Eπίσης στη συσκευασία κάθε προϊόντος, θα πρέπει να αναγράφονται: η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης καθώς και η διάρκεια ζωής: π.χ. «γάλα 5 ημερών», «γάλα 7 ημερών» κλπ.

Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τις προωθούμενες αλλαγές ο κ. Χατζηδάκης ήταν σαφής: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως η Βουλή θα ψηφίσει να έχουμε ακριβό ψωμί, ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, αλλά πρέπει και να γίνει κατανοητό σε όλους πως δεν μπορεί να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο».

«Θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση και θα δούμε πως θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη Βουλή.

Πηγή: star.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook