«Αυτά τα Χανιά θέλουμε;» Ο «Γολγοθάς» ενός κοριτσιού σε αμαξίδιο, για μια βόλτα στην πόλη | Photos

αυτά-τα-χανιά-θέλουμε-ο-γολγοθάς-ε-672304

«Ζούμε στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας», «είμαστε ο πιο ευλογημένος τόπος στον κόσμο», «είμαστε ο πρώτος τουριστικός προορισμός για το 2018», «θα βουλιάξουν τα Χανιά τώρα το Πάσχα».

Φράσεις που σίγουρα τις ακούτε καθημερινά στην πόλη μας, αν δεν τις λέτε και τις πιστεύετε και εσείς οι ίδιοι. Και ναι ισχύουν, γιατί υπάρχουν και στοιχεία και δεδομένα που το επιβεβαιώνουν. Είμαστε όμως τόπος φιλοξενίας μόνο τουριστών-επισκεπτών-«ξένων»;

Το zarpanews.gr δημοσιεύει ένα αναλυτικό φωτο-ρεπορτάζ, από μια απλή, καθημερινή ημέρα μιας νεαρής σε καροτσάκι στην φιλόξενη -κατά τα άλλα- πόλη των Χανίων. Ξέρετε όλοι τι συνάντησε, ή μάλλον φαντάζεστε… η πραγματικότητα όμως ξεπερνά κάθε φαντασία. Ακατόρθωτη… αυτή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την απόπειρα της κοπέλας να κινηθεί με αξιοπρέπεια και ασφάλεια μέσα στην πόλη.Αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια, εμποδίζοντας διαβάσεις και ράμπες αναπήρων, μηχανάκια, κολόνες και δέντρα κόβουν το δρόμο σε κάποιον που δεν έχει την ευκολία να κινηθεί πάνω και κάτω από το πεζοδρόμιο με την ίδια άνεση όπως και εμείς. Και αν γλιτώσει κανείς από τα οχήματα που «φυτρώνουν» στα πεζοδρόμια, πως να σωθεί από τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πεζών. Αυτό αντιμετώπισε η νεαρή φίλη μας, που έπεσε από το καρότσι της δύο (2)! φορές στη σύντομη βόλτα από το κέντρο μέχρι και την Νέα Χώρα, με κανένα συμπολίτη μας να μην αντιδρά στο θέαμα αυτό: ένα κορίτσι πεσμένο από το καρότσι του.

Οι άνθρωποι που βιώνουν τον δικό τους «γολγοθά», καθημερινά στην πόλη μας τι πολίτες είναι άραγε; Δεύτερης διαλογής; Περιθωριακοί; Μήπως ανύπαρκτοι;

Όλα καλά και άγια στα Χανιά, αλλά όταν δεν είμαστε σε θέση να έχουμε ούτε τα βασικά που αξίζουν σε μια ευρωπαϊκή πόλη του 2018 -κατά τα άλλα- και δεν μπορούμε να σεβαστούμε τον διπλανό μας, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και θα απολαμβάνουμε αυτά που μας αξίζουν!

zarpanews.gr

8 thoughts on “«Αυτά τα Χανιά θέλουμε;» Ο «Γολγοθάς» ενός κοριτσιού σε αμαξίδιο, για μια βόλτα στην πόλη | Photos

  1. το προβλημα ειναι οτι αυτοι που δεν νοιαζονται, δεν σεβονται και δεν υπακουν σε κανονες και νομους, απολαμβανουν πολυ περισσοτερα απ’ οτι τους αναλογει. Αρα, γιατι να σταματησουν; Μονο αν υπηρχαν ελεγχοι συνεχεις, αδιακοποι, προστιμα και ποινες, ανεξαρτητως και αδιακριτως και ακαταπαυστα, αλλα και σωστες κρατικες παροχες, τοτε μονο θα αλλαζε αυτη η χωρα μυαλα.

  2. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ: Παντού υπάρχει ΕΓΚΛΗΜΑ, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙΜΩΡΙΑ. Οπότε, αφού ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς καμμιά συνέπεια….. η λύση είναι μία: ΠΥΡΗΝΙΚΑ να μη μείνει τίποτα όρθιο…………

  3. Μια μερα ξανακαντε το ρεπορταζ με τον γερανο της Τροχαιας η ενα Τροχονομο με κατσαβιδι για να παιρνει πινακιδες να σας ακολουθει. Δυστυχως λογω ελλειψης Παιδειας δεν υπαρχει αλλος τροπος.
    Και το προβλημα του Ωχαδερφισμου δεν εξαντλειται μονο εκει…..
    Δυστυχως..

  4. Έχει καταντήσει αηδία όλο αυτό. Και δεν είναι το πρόβλημα μόνο στο κέντρο, αλλά και εκτός αυτού. Σε μια απλή βόλτα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ με το καρότσι στην οδό Ακρωτηρίου αναγκάστηκα να κατέβω στον δρόμο τουλάχιστον 5 φορές σε ένα διάστημα 300 μέτρων. Να μην αναφέρω την έλλειψη πεζοδρομίων στην Χαλέπα. Τι κάνουν όλοι αυτοί; Έλεος! Έχουμε κουραστεί όλοι. Μου προκαλούν το μίσος και φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη.

  5. Έλεος! Είναι ελεεινοί, πολίτες και τοπική διοίκηση. Ντροπή μας. Μένω Χαλέπα και δεν έχουμε καν πεζοδρόμια. Βγαίνω στην Ακρωτηρίου και υπάρχουν αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια αναγκάζοντας μας να βγουμε στο δρομο με το καρότσι. Ντροπή και πάλι ντροπή!

  6. Όπως αναφέρει και το παραπάνω σχόλιο ή ακρωτηρίου έχει γίνει από τούς πιο επικίνδυνους δρόμους για τούς πεζούς στην πόλη τών Χανίων, όπου υπάρχουν πεζοδρόμια, υπάρχουν και παρκαρισμένα αυτοκίνητα,με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο πεζός να βγαίνει στον δρόμο για να συνεχίσει την πορεία του,με ότι αυτό συνεπάγεται. Αστυνόμευση δεν χρειάζεται μόνο το κέντρο… αλλά και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό.

  7. Είμαστε τριτοκοσμικός λαός κατά μακράν από τους χειρότερους στον πλανήτη! Εδώ και χρόνια τα Χανιά έχουν γεμίσει παρτάκιδες και μάγκες που θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω από κάθε ίχνος σεβασμού! Κάθε μέρα οδηγώ ποδήλατο στα Χανιά και όσο προσεκτικά και δεξιά και να πηγαίνω τα γαιδούρια με προσπερνούν τόσο ξυστά με πατημένο τέρμα το γκάζι. Δεν πάμε στο διαολο λεω εγω..ταξιδιωτικες οδηγιες λενε να μην οδηγειτε στην Ελλαδα…Το θεμα ειναι να εχεις ποιοτικο τουρισμο..οταν ο τουριστας βλεπει οτι σε μια χωρα δεν τηρουνται ουτε τα αυτονοητα για πιο λογο να ξαναερθει? Για να δει τα αποβρασματα να διακινδυνεουν καθημερινα την σωματικη του ακεραιοτητα? Οταν βλεπω τετοια αδικια απεναντι σε ατομα που δεν σου φταιξανε σε τιποτα και εχουν μεινει μονιμα αναπηροι τρελαινομαι! Μιας και η τροχαια δεν κανει απολυτως τπτ με καθε παρκαρισμα πανω στο πεζοδρομιο να κολλαμε και ενα αυτοκολλητο στο παμπρίζ ,, Ειμαι γαιδούρι, παρκάρω όπου γουστάρω!,, Σε μια χώρα που δεν υπάρχει αστυνόμευση κυριαρχεί το χάος! Συντελείται γενοκτονία στους δρόμους με το πιο καταστροφικό όπλο όλων των εποχών και κανένας δεν νοιάζεται! Και μετά λέμε για την Γερμανία ας αφησουμε στην ακρη λιγο το πολιτικο χασμα…τουλάχιστον αυτοί οδηγούν σωστά και κόσμια…δεν αλληλοσκωτόνονται σε τέτοια μεγάλα νούμερα στην άσφαλτο. Δειτε τα στατιστικα τροχαιων της Ευρωπης..ειμαστε οι δευτεροι χειροτεροι μετα τους Ιταλους. Ωραία πόλη τα Χανιά αν εξαιρέσουμε τους οδηγούς! Καιρός να έρθουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποια θα ελεγχονται απο τεχνολογια μακραν καλυτερη απο τις δυνατοτητες του ανθρωπου! Μεχρι τοτε το μονο που εχω να πω ειναι να σκεφτεστε καθε μερα ποσο αγαπημενοι εισαστε και ποση δυστυχια θα προκαλεσετε σε αυτους που θα αφησετε πισω. Περαστικα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook