Αυτά είναι τα 5 λάθη που γίνονται στις γυναικείες φιλίες

αυτά-είναι-τα-5-λάθη-που-γίνονται-στις-γ-127834

womanΗ γυναικεία φιλία είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετές φορές και η ύπαρξή της έχει αμφισβητηθεί πολλάκις.

Ειδικά οι άντρες, συνηθίζουν να σαμποτάρουν τη σχέση αυτή. Μια εύλογη απορία που προκύπτει είναι η εξής, αφού αμφισβητείται η φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά και μεταξύ γυναικών, τελικά το προνόμιο της φιλίας το έχουν μόνο οι άνδρες; Ας δούμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά.

Εμείς δεν πιστεύουμε πάντως πως δεν υπάρχει φιλία μεταξύ γυναικών. Το μόνο που μπορεί να συμβαίνει και να εξηγεί σ΄ένα βαθμό όλες αυτές τις φήμες είναι ότι γίνονται κάποια μικρό-λαθάκια.

  • Θα έρθει μια καλή φίλη που θα αξίζει τον κόπο: Όχι αυτό είναι λάθος. Η φιλία δεν είναι θέμα τύχης. Δεν έρχονται τυχαία σε κάποια στιγμή της ζωής σου 4 φίλες και σου λένε «Εμείς είμαστε, θες να κάνουμε παρέα;», όπως κάποτε ερχόντουσαν τα παιδάκια στην παιδική χαρά. Η φιλία είναι μια σχέση που χτίζεται. Δοκιμάζεται στα εύκολα και στα δύσκολα. Εκεί μαθαίνεις αν ο άλλος ενδιαφέρεται για σένα πραγματικά ή όχι.
  • Οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί που έχεις από παλιά: Και αν κάποιος δηλαδή για διάφορους λόγους έχει χάσει τους παλιούς του φίλους ή μεγαλώνοντας έγινε πιο κοινωνικός, αυτός δεν θεωρείται ότι έχει φίλους; Όπως καταλαβαίνετε είναι λάθος. Όσο μεγαλώνει κανείς αλλάζει η κοινωνική του ζωή. Το Πανεπιστήμιο, η δουλειά, αρχίζει σιγά σιγά και μεγαλώνει τον κύκλο των φίλων. Κάποιοι φίλιες απ΄τα παλιά μπορεί να κρατήσουν και κάποιες όχι. Ανάλογα με το πως είναι πλέον η ζωή σας.
  • Θα πρέπει να είστε το άλλο μισό των φίλων σας: Φυσικά και όχι. Μπορεί να μην έχετε καμία σχέση με τις φίλες σας κι όμως να κάνετε πολύ καλή παρέα. Το να αποδέχεται ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου, είναι μέρος της φιλίας. Να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα.
  • Να συγκρίνετε τους ανθρώπους που γνωρίζετε με τους φίλους που ήδη έχετε: Είναι άδικο γι΄όλους η κίνηση αυτή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δημιουργείτε μαζί του μια μοναδική σχέση.
  • Δημιουργείτε ταμπέλες, βγάζετε συμπεράσματα και κρίνετε συχνά τους φίλους σας: Είναι λάθος η τακτική αυτή καθώς δεν μιλάμε για φίλια. Ο κάθε άνθρωπος όπως είπαμε είναι μοναδικός. Δεν χρειάζεται εμείς να ψάχνουμε να βρούμε τι χαρακτηριστικά έχει ώστε να βάλουμε τις αντίστοιχες ταμπέλες.

Πηγή: athensmagazine.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook