Αυτά είναι τα κριτήρια για τις μετατάξεις 8.000 εκπαιδευτικών

αυτά-είναι-τα-κριτήρια-για-τις-μετατάξ-76927

kathigΜε ταχείς ρυθμούς προχωρεί το υπουργείο Παιδείας στη διοικητική τακτοποίηση των θεμάτων που προκύπτουν από τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών. Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκινά εντός του Ιουλίου, με στόχο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς διδακτικά κενά.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων που αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2013-2014, ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και το πλεονάζον προσωπικό θα γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον υπουργό Παιδείας κατόπιν εισήγησης της γενικής διεύθυνσης προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου.

Στόχος του υπουργείου είναι να έχει κλείσει το θέμα των μετατάξεων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Τα κριτήρια που συνυπολογίζονται σύμφωνα με το Έθνος είναι:

  • συνολική προϋπηρεσία
  • οικογενειακοί λόγοι
  • συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
  • κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού. Να σημειωθεί πώς όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα έχουν επιπλέον μόρια.

Ποιοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας που καταργούνται αφορούν την ειδικότητα της Νοσηλευτικής (388), των Βρεφονηπιοκόμων (335) και ακολουθούν οι ειδικότητες Αισθητικής (211), γιατρών (156) και ιατρικών εργαστηρίων (144).

Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί θα κινηθούν νομικά κατά του υπουργείου Παιδείας με την ΟΛΜΕ να έχει καταθέσει ήδη μήνυση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook