Αυτά είναι τα εννιά κράτη που διαθέτουν πυρηνικά

αυτά-είναι-τα-εννιά-κράτη-που-διαθέτου-323426

Κινδυνεύει ο κόσμος από μία πυρηνική καταστροφή; Σίγουρα κινδυνεύει. Τα πολλά ατυχήματα σε πυρηνικά εργοστάσια, έχουν αποδείξει ότι ο άνθρωπος έχει την ψευδαίσθηση ότι διατηρεί τον έλεγχο. Στην πραγματικότητα, δεν τον έχει. Υπάρχει, ωστόσο, ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος. Ο πυρηνικός πόλεμος. Είναι δυνατόν ένας ηγέτης να προκαλέσει την καταστροφή της ανθρωπότητας; Άδηλο. Τα στοιχεία ωστόσο, δεν αφήνουν περιθώρια. Εφόσον υπάρχουν κράτη που διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο, η πιθανότητα εκδήλωσης ενός καταστροφικού πολέμου, θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Ποια είναι όμως τα κράτη που διαθέτουν τη δυνατότητα να σπείρουν τον όλεθρο στον πλανήτη; Είναι εννιά και μεταξύ τους δεν διατηρούν πάντα τις καλύτερες σχέσεις, τουλάχιστον όχι σε όλα τα επίπεδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η πρώτη δύναμη που πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή και είναι η μοναδική που έχει χρησιμοποιήσει ατομική βόμβα, προκαλώντας την καταστροφή στις ιαπωνικός πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Ήταν το 1945, όταν τα πυρηνικά δοκιμάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Ιαπώνων, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολούθησε η Ρωσία το 1949, η Βρετανία το 1952, η Γαλλία το 1960, η Κίνα το 1964, η Ινδία το 1974, το Πακιστάν και το Ισραήλ το 1998 και η Βόρεια Κορέα το 2006. Συνολικά, μέχρι την καταγραφή του 2014, οι εννιά αυτές χώρες, διαθέτουν περίπου 16.300 πυρηνικές κεφαλές, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν τον πλανήτη μέσα σε λίγα λεπτά και να εξαλείψουν για πάντα την ανθρωπότητα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook