Αυξάνονται και στα Χανιά τα περιστατικά μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά | Photos

αυξάνονται-και-στα-χανιά-τα-περιστατι-681503

Ολοένα και περισσότερα είναι χρόνο με το χρόνο τα περιστατικά των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής στο σχολείο λόγω μαθησιακών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο.

Αυτό ήταν το κίνητρο για την διενέργεια της εκδήλωσης «Σχολείο Ανοιχτό για Όλους – Το Σχολείο της Συμπερίληψης» που συνδιοργάνωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Χανίων μαζί με το Κέντρο Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Χανίων στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ στη λεωφόρο Σούδας.

Η αύξηση των περιστατικών εντοπίζεται κυρίως λόγω της αύξησης του εύρους των διαγνωστικών εργαλείων από μικρότερη ηλικία, κάτι που οδηγεί σε επαγρύπνηση των γονέων και επιπλέον ενημέρωση από τους γονείς για τα χαρακτηριστικά των περιστατικών, τόνισε η αναπλ. προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Χανίων Ελένη Βόκα.

Η Ζαχαρένια Μαυράκη, ψυχολόγος του ΚΕΔΔΥ Χανίων μίλησε για την παράλληλη στήριξη στα γενικά σχολεία όπου ουσιαστικά πρόκειται για έναν δεύτερο εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη, για να εξυπηρετούν μαζί με την υπόλοιπη τάξη και τους μαθητές που έχουν από μαθησιακά προβλήματα μέχρι και διανοητικές διαταραχές.

Την επίτευξη του μέγιστου αριθμού εξειδικευμένων καθηγητών για να στηριχτεί η Ειδική Αγωγή τόσο στα Ειδικά όσο και στα γενικά σχολεία, επιζητά από πλευράς του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Μανώλης Μηλιαράκης, ο οποίος σημείωσε πως ο Νομός Χανίων έχει όντως μια αύξηση στα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Τα Χανιά ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν έναν ικανοποιητικό αριθμό ειδικών που για 80 παιδιά υπάρχουν 100 ειδικοί.

Την κάλυψη των αναγκών όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων μάθησης για τα περιστατικά Ειδικής Αγωγής, αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης και αποδοχής από πλευράς των γονέων, έχει ως στόχο η ημερίδα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Νομού Χανίων.

Από μεριάς της η ΑΝΕΚ δήλωσε πως στηρίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Ένωσης Γονέων και του ΚΕΔΔΥ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook