Αυθεντική συνταγή για τέλειο και ελαφρύ τιραμισού

αυθεντική-συνταγή-για-τέλειο-και-ελαφ-601727

Για όσους δεν το έχετε δοκιμάσει, το τιραμισού είναι ένα κλασικό ιταλικό γλυκό, που έχει χαρακτηριστική πλούσια κρεμώδη υφή, έντονο άρωμα εσπρέσο χάρη στα μπισκότα σαβαγιάρ που είναι βουτηγμένα σε αυτόν τον καφέ και γεύση από κακάο, με το οποίο και γαρνίρεται.

Η ονομασία του ακόμη δεν είναι καθόλου τυχαία. Στην ιταλική γλώσσα το τιραμισού (tiramisú) σημαίνει «σήκωσε με πάνω /ψηλά ηθικά» και λέγεται, ότι αυτή προέκυψε από τα συστατικά του που έχουν υψηλή ενεργειακή αξία.

Δοκιμάστε την αυθεντική, ιταλική συνταγή τιραμισού:

Τι θα χρειαστείτε:

  • 4 αυγά
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια μασκαρπόνε (mascarpone)
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κούπα καφέ εσπρέσο
  • Κακάο για το πασπάλισμα

Πώς θα φτιάξετε το τιραμισού:

  • Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους .
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα μπολ, ώστε αφρίσουν καλά.
  • Προσθέτετε στους κρόκους τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε και το μασκαρπόνε κι έπειτα ανακατεύετε.
  • Στο τέλος βάζετε και τα ασπράδια.
  • Ετοιμάζετε τον καφέ εσπρέσο (χωρίς ζάχαρη).
  • Μουσκεύετε με καφέ εσπρέσο το κάθε μπισκότο σαβαγιάρ, βουτώντας το στην κούπα με τον καφέ αργά αργά για να μην μουλιάσει.
  • Απλώνετε τα νοτισμένα μπισκότα στο ταψί σε σειρά.
  • Στρώνετε την κρέμα που έχετε ετοιμάσει κι έπειτα βάζετε άλλη μια σειρά νοτισμένων μπισκότων.
  • Προσθέτετε άλλη μια στρώση κρέμας και με ένα σουρωτήρι καλύπτετε με κακάο (μπορείτε να το κάνετε και πριν το σερβίρετε για ακόμα πιο έντονη γεύση και άρωμα).
  • Αφήνετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για μια βραδιά.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook