Αστυνομικός έκανε μήνυση στον Πάνο Καμμένο | Διεκδικεί αποζημίωση 20.000€!

αστυνομικός-έκανε-μήνυση-στον-πάνο-κα-307783

Με μήνυση και αγωγή αποζημίωσης απάντησε αστυνομικός, που υπηρετεί στην Κω, στα όσα ισχυρίστηκε σε βάρος του ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πανος Καμμένος, εμφανίζοντάς τον, σε δημόσιες δηλώσεις του, ως τον υποκινητή και υπεύθυνο επεισοδίων σε βάρος του με αβγά και μπουκάλια στην Κω τον περασμένο Αύγουστο.

Ο αστυνομικός, που έλυσε τη σιωπή του στο Mega, υποστήριξε πως δεν ήταν στο σημείο την ώρα των επεισοδίων. «Δεν ήμουν καν εκεί. Είμαι πατέρας 4 παιδιών. Ήμουν σπίτι μου και κρατούσα δύο από τα παιδιά μου, γιατί η γυναίκα μου εκείνη την ώρα εργαζόταν. Νωρίτερα είχα περάσει από το σημείο που είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος και μίλησα μαζί τους, αλλά έφυγα πολύ πριν φτάσει ο κύριος Καμμένος».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο κ. Καμμένος, όταν ρωτήθηκε αν θέλει να υποβάλει μήνυση, απάντησε αρνητικά. «Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ρώτησε τον υπουργό αν επιθυμεί να καταθέσει μήνυση. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν θέλει να δώσει περαιτέρω έκταση στο θέμα και το θεωρεί λήξαν», ανέφεραν στελέχη της αστυνομίας.

Ο κ. Καμμένος ωστόσο επιμένει ότι ο αστυνομικός, «κρύβεται» πίσω από την επίθεση με τα αβγά που δέχθηκε στην Κω, ισχυριζόμενος ότι υπηρετούσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε στην ΕΥΠ από το 2006 έως το 2008 και μας προβληματίζει για ποιο λόγο το αποκρύπτει ο διοικητής της ΕΥΠ», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ΑΝΕΛ.

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες ότι αστυνομικός που υπηρετεί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποκίνησε και ενεπλάκη σε επίθεση κατά υπουργού της Κυβέρνησης στην Κω, σας γνωστοποιούμε ότι μετά από ενδελεχή έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προέκυψε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπηρετεί σε αυτήν αστυνομικός με το όνομα που καταγγέλθηκε».

Η επίθεση στον Πάνο Καμμένο έγινε στην Κω, την 21η Αυγούστου 2015, έξω από το Δημαρχείο. Με λερωμένο το σακάκι, από τα αβγά, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έτρεχε για να γλιτώσει από τους κατοίκους, που έβγαιναν από κάθε σοκάκι του νησιού, για να του εκφράσουν την αγανάκτηση και την οργή τους για το πρόβλημα των μεταναστών…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αστυνομικός με την αγωγή του διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 19.950 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη ενώ με τη μήνυσή του ζητά την άσκηση δίωξης σε βάρος του υπουργού για συκοφαντική δυσφήμιση. Σημειώνεται ότι με βάση τα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών η ποινική δικογραφία, που θα σχηματιστεί, θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook