«Αστερισμοί» στο θέατρο Κυδωνία | Τελευταίες παραστάσεις

αστερισμοί-στο-θέατρο-κυδωνία-τελε-66509

asterismoiΤο βραβευμένο έργο «Αστερισμοί» του Βρετανού συγγραφέα Νικ Πέιν το οποίο παρουσιάζεται από τις 26 Απριλίου στο θέατρο Κυδωνία, ολοκληρώνει έναν πρώτο κύκλο με τις παραστάσεις της Παρασκευής 31 Μαΐου, του Σαββάτου 1 και της Κυριακής 2 Ιουνίου. Η παράσταση θα επαναληφθεί του χρόνου στις αρχές Νοεμβρίου.

Το έργο που παιζόταν μέχρι πρόσφατα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, για δεύτερη χρονιά, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια κοινού και κριτικών, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Κυδωνία σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Μαρίας Μυλωνά, μουσική των Νίκου Βίττη, Νάσσου Σωπύλη και φωτισμούς Μαρίας Μπαλαντίνου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελπίδα Ζαμπετάκη και Γιώργος Γραμματικάκης.

asterismoi 2Την παράσταση συνοδεύει πρόγραμμα-βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, τη διανομή, την εργοβιογραφία του συγγραφέα καθώς και φωτογραφίες από την παράσταση. Περιέχει επίσης δύο σημαντικά κείμενα, ένα του συγγραφέα με τίτλο «Το Πένθος και το Πολυσύμπαν», και ένα γραμμένο ειδικά για την παράσταση από τον Αριστείδη Αραγεώργη, Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφίας των Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με τίτλο «Πολλά σύμπαντα-μία ζωή. Κοσμολογία, φυσική και φιλοσοφία στο θεατρικό έργο Αστερισμοί του Νικ Πέιν».

Στην παράσταση του Σαββάτου θα είναι παρών ο γνωστός αστροφυσικός και συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης (Η κόμη της Βερενίκης, Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής, κ.α.), ο οποίος μετά την παράσταση θα σχολιάσει τα θέματα Κβαντικής Κοσμολογίας που θίγει ο συγγραφέας στο έργο του και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των συντελεστών της παράστασης σε μία ανοιχτή συζήτηση μπροστά στο κοινό.

Θέατρο Κυδωνία, Υψηλαντών 12 (πίσω από το Δημαρχείο)

3 τελευταίες παραστάσεις

Παρασκευή 31 Μαΐου: Ώρα έναρξης 9.30 μμ. Εισιτήρια 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.
Σάββατο 1 Ιουνίου: Ώρα έναρξης 9.30 μμ. Εισιτήρια 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.
Κυριακή 2 Ιουνίου: Ώρα έναρξης 8.30 μμ, εισιτήρια 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook