Ασθενείς πληρώνουν γιατρό με λάδι, πίτες και κρέας!

ασθενείς-πληρώνουν-γιατρό-με-λάδι-πίτ-285759

Η τακτική αυτή έχει αρχίσει να εφαρμόζεται κατά περίπτωση σε ιδιωτικά γιατρεία και δημόσια νοσοκομεία. Οι γιατροί δεν έχουν αντίρρηση. Στα δημόσια νοσοκομεία τα πεσκέσια αντικαθιστούν το «φακελάκι».

Σύμφωνα με δηλώσεις γιατρού που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με πολλή πελατεία στην Πάτρα, στο τοπικό σάιτ www.tempo24.gr, «Ενας στους τρεις πελάτες μου δεν έχει χρήματα να πληρώσει την επίσκεψη. Αλλά αυτοί οι πελάτες δεν θα έρθουν ποτέ με άδεια χέρια, οπότε φέρνουν μαζί τους ό,τι διαθέτουν».

Και τι διαθέτουν; Πίτες, γλυκά, ζαρζαβατικά, σφάγια, τενεκέδες με λάδι, φρούτα, φυτά, λουλούδια από τον κήπο, ό,τι βρίσκεται στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο έχει αρχίσει να καθιερώνεται ένα είδος άτυπης ανταλλακτικής οικονομίας, σε έναν τομέα πρώτης ανάγκης, όπως είναι η υγεία.

Φυσικά αυτή δεν είναι μια τακτική που ακολουθούν όλοι. Σε μικρές κοινωνίες είναι γνωστό πάνω κάτω ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και ποιος δεν την έχει, οπότε ο γιατρός στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προετοιμασμένος για το… πεσκέσι. Φυσικά όλοι οι γιατροί δέχονται τους ασθενείς είτε εκείνοι πληρώνουν με χρήματα είτε πληρώνουν με είδη.

Από την άλλη όμως, και οι γιατροί που έπαιρναν «φακελάκι» στα δημόσια νοσοκομεία, πλέον, σύμφωνα με το www.tempo24.gr, δέχονται, ελλείψει χρημάτων, να λάβουν ως δώρο λάδι, σφάγια και οπωροκηπευτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook