Αρχίζουν απεργία οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια του αεροδρομίου της Βαρκελώνης

αρχίζουν-απεργία-οι-εργαζόμενοι-στην-577451

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Eulen, που είναι επιφορτισμένη με τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης, προσανατολίζονται σε νέους κύκλους απεργιών.

Αυτό μετά το μορατόριουμ που αποφάσισαν έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, διαμαρτυρόμενοι για τις «απολύσεις και τις πειθαρχικές διώξεις» που εφαρμόζει η εταιρεία.

Η πιθανή απόφαση για επανέναρξη της απεργίας θα ληφθεί κατά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων την ερχόμενη Κυριακή, 27 Αυγούστου.

Πηγές της εταιρείας Eulen παραδέχονται πως έχουν επιβληθεί πειθαρχικά μέτρα σε ορισμένους εργαζομένους -τον αριθμό, αλλά και την ταυτότητα των οποίων δεν επιβεβαιώνουν- διότι, κατ’ αυτές, αρνήθηκαν να εξασφαλίσουν την ελάχιστη εξυπηρέτηση με προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης απεργίας τους, η οποία είχε προκηρυχθεί με αιτήματα αύξηση μισθών και προσωπικού.

Η εργασιακή τούτη διένεξη, που είχε καταλήξει σε πολυήμερη απεργία που αναστάτωσε την λειτουργία του αεροδρομίου εν μέσω τουριστικής περιόδου είχε καταλήξει στην ένταξή της σε διαδικασία αναγκαστικής διαιτησίας, οι όροι της οποίας θα εξετασθούν επίσης στην συνέλευση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της απεργιακής επιτροπής Χουάν Κάρλος Χιμένεθ απέρριψε τις κατηγορίες ότι δεν καλύφθηκε η ελάχιστη εξυπηρέτηση στο αεροδρόμιο, και για τον λόγο αυτό συγκάλεσε τη συνέλευση ώστε να ενημερώσει τους εργαζομένους για αυτό που θεωρούν ως αδικία εις βάρος τους και για να αποφασίσουν εάν θα κινηθούν προς νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook