«Αρκετοί τραυματίες» από το περιστατικό κοντά στην έδρα της NSA στο Μέριλαντ

αρκετοί-τραυματίες-από-το-περιστατ-652331

«Αρκετοί άνθρωποι» τραυματίστηκαν στο επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος, το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας), όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να μπει στις εγκαταστάσεις της NSA, χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκαν πυροβολισμοί, αλλά κανένας από τους τραυματισμούς δεν φαίνεται να οφείλεται σε αυτούς. Ο αριθμός των τραυματιών παραμένει ασαφής, όπως και το ποιος άνοιξε πυρ, καθώς στην ανακοίνωση της NSA δεν αποσαφηνίζεται αν πυροβόλησαν οι δράστες ή οι φρουροί του κτιρίου, για να αποτρέψουν την είσοδο των υπόπτων στον χώρο.

Αρχικά, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τρεις τραυματίες και έναν συλληφθέντα, στη συνέχεια όμως ένας εκπρόσωπος της NSA είπε ότι υπάρχει μόνο ένας τραυματίας. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επίσης αναφέρουν ότι ένας ύποπτος βρίσκεται ήδη υπό κράτηση.

Επίσης, αστυνομικοί ερεύνησαν το μαύρο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα από την πύλη εισόδου της NSA, από το οποίο έβγαλαν διάφορα αντικείμενα και τα έλεγξαν με τη βοήθεια ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε εικόνες όπου διακρίνεται ένα μαύρο αυτοκίνητο σταματημένο πολύ κοντά στην πύλη εισόδου του συγκροτήματος. Οι αερόσακοι του οχήματος έχουν ανοίξει και στο παρμπρίζ του φαίνονται καθαρά τουλάχιστον τρεις τρύπες από σφαίρες. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τέρμα ενός αδιεξόδου, κοντά στην πύλη, με το μπροστινό του μέρος να ακουμπά στα τσιμεντένια προστατευτικά.

Τον Μάρτιο του 2015 δύο άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητό τους από την πολύ καλά φυλασσόμενη πύλη της NSA. Οι φύλακες πυροβόλησαν το όχημα, όταν δεν υπάκουσε στην εντολή τους να σταματήσει, σκοτώνοντας έναν από τους επιβάτες. Τότε, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επιβάτες του αυτοκινήτου πιθανότατα έστριψαν σε λάθος δρόμο γιατί ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Το Φορτ Μιντ βρίσκεται πολύ κοντά σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην περιοχή της Ουάσινγκτον και οι οδηγοί συχνά στρίβουν στη λάθος έξοδο και καταλήγουν στις πύλες της NSA που φρουρούνται από ένοπλους άνδρες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, Reuters)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook