Αρθρογράφος Hurriyet σε Ερντογάν: «Αρα, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική;»

αρθρογράφος-hurriyet-σε-ερντογάν-αρα-η-κωνσ-452363

Στις προκλητικές και επεκτατικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντά ο δημοσιογράφος της Hurriyet, Μπουράκ Μπεκντίλ, με άρθρο του που τιτλοφορείται ως «Αρα, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική;».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου είναι για εσωτερική κατανάλωση και δεν αφορούν τόσο τις άλλες χώρες.

«Ορισμένοι παρατηρητές έχουν τον τελευταίο καιρό συμβουλεύσει τις ξένες κυβερνήσεις να μην ανησυχούν και πάρα πολύ για τις επιθετικές αλυτρωτικές δηλώσεις της Τουρκίας (μέσω του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν), διότι γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και όχι για το ξένο κοινό. Λοιπόν, και ναι και όχι.

Είναι αλήθεια πως η αναθεωρητική/εθνικιστική ρητορική πουλάει πολύ καλά στην ιδεολογική αγορά της Τουρκίας (και όλο και περισσότερο και σε άλλες χώρες). Είναι, επίσης, αλήθεια, πως τα σχόλια του Ερντογάν στοχεύουν στον μέσο ψηφοφόρο – τον Τούρκο ψηφοφόρο που μπορεί να πείσει πιο εύκολα με την αλυτρωτική ρητορική του που περιλαμβάνει δηλώσεις όπως «το ένδοξο παρελθόν μας», «η μεγάλη αδικία που υπέστη το μεγάλο έθνος μας πριν από έναν αιώνα», «τι χρειάζεται για να διορθώσουμε τη λάθος ροή της ιστορίας» ή «μια μέρα θα αναβιώσουμε την αυτοκρατορία μας».

Προσθέστε σε αυτά την ρητορική «είμαστε οι πιο ευσεβείς Μουσουλμάνοι» και δε θα κερδίσετε απλά έναν ψηφοφόρο αλλά έναν αφοσιωμένο οπαδό που θα είναι προετοιμασμένος να πεθάνει ή να σκοτώσει για σας», αναφέρει ο δημοσιογράφος που είναι ένας από τους πιο δεινούς επικριτές του Ερντογάν.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook