Από 30.000 έως 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών φέτος!

από-30-000-έως-35-000-παιδιά-εκτός-παιδικών-σταθμ-717677

Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλας.

Μιλώντας στον «Αntenna», είπε ότι «έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός» παραδέχθηκε.

Όπως υποστήριξε, «δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά των δήμων, που δεν ετοίμασαν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς με τα 15 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν για τον σκοπό αυτό από το πρωτογενές πλεόνασμα».

«Η δική μας βούληση είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να φτάσουμε τους 5.000 σταθμούς από τους 3.000 που έχουμε σήμερα» σημείωσε ο κ. Καρέλας, λέγοντας ότι «τον Σεπτέμβρη κάποια voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, θα δοθούν σε κάποιους από εκείνους που έμειναν από έξω».

Οι δηλώσεις Καρέλα προκάλεσαν την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε λόγο για «άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα».

«Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

Με τη σειρά του, ο Τομέας Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το να μείνουν φέτος χιλιάδες παιδιά εκτός των προγραμμάτων φύλαξης σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα κοροϊδία της συντηρητικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Είναι στην ουσία εγκληματική παράλειψη, μεγάλων διαστάσεων, στον πιο ευαίσθητο τομέα κοινωνικής πολιτικής, που επιφέρει ακόμα πιο δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικογένεια. Αποτελεί, ταυτόχρονα, πλήγμα σε όποια προσπάθεια συγκράτησης των νέων ανθρώπων στη χώρα και στην όποια αντιμετώπιση του κορυφαίου προβλήματος του δημογραφικού… Όσον αφορά την οικογένεια και τα παιδιά η δέσμευσή μας είναι σαφής: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών» υπογράμμισε το ΚΙΝ.ΑΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook