«Από τότε που έφυγε ο Οτάρ» | Κινηματογραφικές προβολές στο Θέατρο Κυδωνία

από-τότε-που-έφυγε-ο-οτάρ-κινηματογρ-121391

otarΜε την ταινία «Από τότε που έφυγε ο Οτάρ» συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης των Φίλων του Θεάτρου Κυδωνία. Η ταινία, την οποία θα παρουσιάσει ο Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός κινηματογράφου και διαχειριστικό μέλος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, είναι μια γαλλική παραγωγή του 2003 σε σκηνοθεσία Julie Bertucelli και σενάριο Julie Bertucelli και Bernard Renucci.

Η ταινία: Τρεις γυναίκες ζουν σ’ ένα μικρό και γεμάτο βιβλία διαμέρισμα στην πρωτεύουσα της Γεωργίας T’bilisi: είναι η σχεδόν 90χρονη γιαγιά Έκα, η μέσης ηλικίας κόρη της Μαρίνα και η εγγονή της Άντα. Καθώς η οικονομική δυσανεξία ταλαιπωρεί τους κατοίκους της χώρας, οι τρεις γυναίκες έχουν εναποθέσει της ελπίδες τους σ’ ένα απόντα, στον Oτάρ, τον γιο της Έκα, άνδρα της Μαρίνας και πατέρα της Άντα.

Οι επιστολές που έρχονται από το Παρίσι, όπου δουλεύει ως ανειδίκευτος εργάτης, ρίχνουν μια αχτίδα φωτός σε μια κατά τα άλλα θλιβερή πραγματικότητα. Όταν φθάνουν τα άσχημα νέα, ότι ο Οτάρ σκοτώθηκε σε δυστύχημα, η Άντα και η Μαρίνα αποφασίζουν να τα κρύψουν από την ηλικιωμένη Έκα. Τα γράμματα συνεχίζουν να έρχονται από το Παρίσι, όμως αυτή τη φορά είναι γραμμένα από την Άντα…

OTAR2Βραβεία: μεγάλο βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής Φεστιβάλ Καννών, César καλύτερης πρώτης ταινίας μυθοπλασίας, σεναρίου Φεστιβάλ Deauville, βραβείο της Ένωσης Γάλλων Κριτικών Κινηματογράφου, ειδική μνεία της Fipresci στην Viennale.

Μετά την προβολή της ταινίας, ο Λεωνίδας Κακάρογλου και ο Μιχάλης Βιρβιδάκης θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κινηματογραφικής Λέσχης στο σαλόνι του θεάτρου Κυδωνία! Από καλά πληροφορημένες πηγές σας ενημερώνουμε  πως για το αντίτιμο του φλουριού έχει φροντίσει ο Λεωνίδας προσωπικώς…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook