Από τη Νορβηγία στα Χανιά 16 αναπηρικά καροτσάκια μέσω μιας… ξενοδοϋπαλλήλου

από-τη-νορβηγία-στα-χανιά-16-αναπηρικά-κ-436624

Συνολικά 16 αναπηρικά καροτσάκια και ορισμένα ακόμα βοηθήματα ‘’Π’’, κατάφερε να φέρει από τη Νορβηγία στην Κρήτη, η Χανιώτισσα Όλγα Μπομπολάκη, η οποία -ιδιωτικά- ήρθε σε επαφή με έναν δημόσιο φορέα της Νορβηγίας που προσέφερε δωρεάν, τα αμαξίδια σε ιδρύματα των Χανίων!

Μείναμε άναυδοι, ακούγοντας την ιστορία της Όλγας, και το πώς κατάφερε να φέρει μέχρι τα Χανιά αναπηρικά αμαξίδια, από την Νορβηγία, την στιγμή που το δικό μας κράτος θα έπρεπε να τα προσφέρει δωρεάν.

‘’Όλα ξεκίνησαν όταν συνομιλούσα με μια πελάτισσα στο ξενοδοχείο που εργάζομαι, δύο χρόνια πριν, η οποία κατάγεται από την Νορβηγία, και έρχεται κάθε χρόνο στα Χανιά. Όταν μου είπε ότι δουλεύει σε έναν δημόσιο φορέα που παρέχει αναπηρικά καροτσάκια στους πολίτες, και ότι κάθε έξι μήνες ανανεώνουν την αποθήκη τους με καινούργια αμαξίδια, αμέσως την ρώτησα τι γίνεται με τα παλιά καροτσάκια και εκείνη μου είπε ότι τα κάνουν δωρεές, και ότι ήταν πρόθυμη να κινήσουμε διαδικασίες για να μας στείλει όσα τους περίσσευαν, προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί’’, λέει στο zarpanews.gr.bobolaki

Έτσι λοιπόν έγινε η πρώτη της επαφή με διάφορους φορείς και ιδρύματα των Χανίων, καθώς έπρεπε να εξασφαλίσει υπογραφές ότι γίνεται αποδεκτή η δωρεά, ώστε να τις στείλει στην Νορβηγία και ανάλογα με τις ανάγκες να αποστείλουν τα αμαξίδια.

Δυσπιστία και γραφειοκρατία

Ωστόσο, όπως μας λέει, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και δυσπιστία, και αυτός ήταν και ο λόγος που χρειάστηκαν τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εκεί που όλη η προσπάθεια φάνταζε αδύνατη, η Όλγα γνώρισε τυχαία τον κ. Λιλικάκη, από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων (Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΑμεΑ), ο οποίος τις έδωσε τις πολυπόθητες υπογραφές.

Έρανο… μέσω facebook!

Έπειτα, η ίδια επικοινώνησε με την μεταφορική εταιρεία DHL, η οποία ανέλαβε το κόστος για την μεταφορά του πρώτου αμαξιδίου (δύο χρόνια πριν).

Αργότερα, για τα επόμενα 11 καροτσάκια και τον εκτελωνισμό τους, η Όλγα χρειάστηκε να κάνει έρανο, μέσω Facebook, επικοινωνώντας με φίλους και γνωστούς και έτσι κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό, ενώ τα μεταφορικά τα πλήρωσε και πάλι η DHL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δύο εβδομάδες έφθασαν άλλα πέντε αμαξίδια από τα οποία κάποια στάλθηκαν στο Ηράκλειο και κάποια δόθηκαν σε ιδρύματα στα Χανιά.

Και ένα δώρο!

Στο μεταξύ οι Νορβηγοί από την πλευρά τους, αποφάσισαν να στείλουν ακόμα ένα καροτσάκι… δώρο, για παιδί με αναπηρία. «Χρειαζόταν να  έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και δεν υπήρχε στην αποθήκη τους. Έτσι το κατασκεύασαν από την αρχή και μας το έστειλαν δώρο» λέει η Όλγα στο  zarpanews.gr

Ευχαριστίες

Η Όλγα Μπομπολάκη θέλει να ευχαριστήσει αναφορικά με την δωρεά αμαξιδίων, την φίλη που εργάζεται στην Νορβηγική εταιρεία, την DHL GLOBAL FORWARDING HELLAS S.A, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Σούκουλη, τον διευθυντή Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών Αθανάσιο Παρασκευόπουλο και υπεύθυνο πωλήσεων Κρήτης και Δωδεκανήσων Αρη Μαυρογιαννάκη και την Μάγκυ Αρσενίδη διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο η Όλγα είναι ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, αρκεί να έχουν θέληση και διάθεση να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook