Από μερεμέτια έως… babysitting: Ήρθαν και στην Ελλάδα οι σύζυγοι προς ενοικίαση

από-μερεμέτια-έως-babysitting-ήρθαν-και-στην-ελ-186519

mastorasΛύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γυναικείος πληθυσμός με τις αποκαλούμενες ανδρικές δουλειές, όπως κουβάλημα επίπλων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, έρχονται να προσφέρουν τα οκτώ (προς το παρόν) μέλη της ομάδας επαγγελματιών «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση» που εξυπηρετούν πελάτες σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο 53χρονος Ιάκωβος Κόκκαλης είδε τη δουλειά του να δοκιμάζεται από την κρίση και να σημειώνει πτώση, όταν ο φίλος του Λευτέρης Λοτσίτσερο, ο πρώτος «σύζυγος προς ενοικίαση» στην Ελλάδα και διαχειριστής του όλου εγχειρήματος τον παρότρυνε να… αναλάβει δράση.

«Οι πελάτες που απευθύνονται στους «Συζύγους Προς Ενοικίαση» γνωρίζουν από πριν ποιος μπαίνει στο σπίτι τους, αφού βλέπουν τα στοιχεία μας στο διαδίκτυο» λέει ο κ.Κόκκαλης που είναι παντρεμένος.

Από μερεμέτια έως… babysitting

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση» δεν περιορίζονται, ωστόσο, στις καθαρά ανδρικές δουλειές. Όπως εξηγεί, οι υπηρεσίες επεκτείνονται και σε babysitting, συνοδεία ηλικιωμένων ή πληρωμή λογαριασμών πελατών, οι οποίοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σπαταλήσουν ώρες αναμονής στην ουρά κάποιας δημόσιας υπηρεσίας.

Οι πελάτες της ομάδας είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες, αλλά υπάρχουν και ζευγάρια που απευθύνονται στους «Συζύγους Προς Ενοικίαση» καθώς είτε ο σύζυγος δεν τα καταφέρνει με τα μερεμέτια είτε δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά. Δεν λείπουν, μάλιστα, και οι περιπτώσεις που οι ίδιοι οι άνδρες καλούν τα μέλη της ομάδας σε βοήθεια προκειμένου να γλιτώσουν από τη… μουρμούρα των συζύγων τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός κορμός του πελατολογίου των «Συζύγων Προς Ενοικίαση» αποτελείται από γυναίκες 35 έως 70 ετών, που αναζητούν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.

«Οι περισσότερες είναι εργαζόμενες. Μας καλούν όχι μόνο για τις δουλειές στο σπίτι, αλλά για να συνοδεύσουμε π.χ. τον γιο τους στην προπόνηση- να πηγαίνουμε, δηλαδή, το παιδί στο γήπεδο και να το επιστρέφουμε στο σπίτι κ.λπ.» εξηγεί ο κ. Κόκκαλης.

Μια ιδέα made in Italy

Οι «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση» είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην Ιταλία το 2007 και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα, έχει αρχίσει να επεκτείνεται και εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Ηράκλειο και Πάτρα.

Η ομάδα, υπογραμμίζει ο κ. Κόκκαλης, δεν δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση. «Έχουμε στήσει ένα δίκτυο με αδειούχους -επαγγελματίες επιτηδευματίες. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε με έναν τρόπο την τοπική αγορά, τον επαγγελματία. Εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε σε συνεργασία με τεχνίτες της περιοχής μας» σημειώνει.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook