Από αύριο ξεκινά και απεργία δίψας ο Ρωμανός!

από-αύριο-ξεκινά-και-απεργία-δίψας-ο-ρω-190083

romanos

Εκτιμά ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, για λόγους σκοπιμοτήτων, απορρίπτει όλες τις λύσεις που του προτείνονται

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 21χρονος κρατούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, εκτιμά, έτσι όπως εξελίσσεται η σχετική συζήτηση στη Βουλή, αναφορικά με το «βραχιολάκι» και τη δυνατότητα των κρατουμένων να σπουδάζουν εξ αποστάσεως, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, για λόγους σκοπιμοτήτων, δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που προτείνονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Αθανασίου επιμένει στην πάγια πρόταση της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει όλα τα νόμιμα μέσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Ρωμανός, για να παρακολουθήσει τις σπουδές του.

Η πρόταση του υπουργού περιλαμβάνει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση με ειδικό σύστημα, που θα τοποθετηθεί στο χώρο των φυλακών και θα επιτρέψει στον 21χρονο προφυλακισμένο να παρακολουθήσει τόσο τα θεωρητικά όσο και τα εργαστηριακά μαθήματα και, στη συνέχεια, όταν θα είναι έτοιμο το σύστημα με τα «βραχιολάκια», να τα χρησιμοποιήσει, εφόσον πληροί της προϋποθέσεις.

Ωστόσο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνεται ότι οι νομικές εκκρεμότητες που έχει ο 21χρονος απεργός πείνας, τον εξαιρούν από το νόμο που δίνει τη δυνατότητα για τη χρήση του μέσου ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook