Από ανώνυμη καταγγελία έφτασαν στον Γιώργο Καρατζαφέρη για τις off shore

από-ανώνυμη-καταγγελία-έφτασαν-στον-γ-15849

KaratzaferisΜια ανώνυμη καταγγελία ήταν εκείνη που έδωσε το έναυσμα στους Εισαγγελείς Διαφθοράς Παπανδρέου και Ελευθεριανό για να ξεκινήσουν την έρευνα για τη σύμβαση αγοράς των τεσσάρων ελικοπτέρων σούπερ πούμα.

Η καταγγελία αυτή, η οποία ερευνάται εδώ και ένα χρόνο, ενημέρωνε τις Αρχές πως πρέπει να ψάξουν τα ίχνη μίζας για την αγορά των ελικοπτέρων η οποία στοίχισε 64 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ, μεταξύ άλλων στοιχείων, ο καταγγέλλων ανέφερε ως υπάρχουν συγκεκριμένες off-shore πρέπει να ερευνηθούν από τους δικαστές.

Τι έδειξε η έρευνα

Η δικαστική έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ως μεσάζοντες για την υλοποίηση της σύμβασης εμφανίζονται δύο εταιρείες, η Kestrel και η Malwern, συμφερόντων δύο επιχειρηματιών.

Μάλιστα, η offshore εταιρεία Malwern, που έχει έδρα τον Παναμά, διατηρούσε λογαριασμό στο Jersey στον οποίο πιστώθηκαν, από το 2000 έως το 2008, 5.5 εκατομμύρια ευρώ από τις λιβανέζικες τράπεζες Corspi Sal και Medifin Sal που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της εταιρείας Eurocopter. Η εισαγγελική έρευνα έδειξε ότι το ποσό των 5.5 εκατ. ευρώ αφορούσε σε μίζες για την μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών και την υπογραφή της σύμβασης για τα ελικόπτερα.

Αναφορικά με την offshore Catalina, η οποία φέρεται να ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη, πιστώνεται με ένα έμβασμα 1,5 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Premium Properies, αλλά και ένα έμβασμα 150.000 ευρώ από την Malwern.

Πάντως, δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για ένα εύρημα που θέλει περαιτέρω διερεύνηση (προτού εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα) και για αυτόν τον λόγο ζητήθηκε η συνδρομή της Βουλή. Σημειωτέον, ότι ήδη η αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου περνάει από… κόσκινο το πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως είχε δηλωθεί η επίμαχη offshore.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως που αφορούν στην σύμβαση του εξοπλιστικού προγράμματος, το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο ήδη κατηγορουμένων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί Guernsey. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά στην ανάκριση.

Πηγή:  iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook