Απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση της 27χρονης: Είπε ψέματα ότι δέχθηκε επίθεση από Γεωργιανούς γείτονές της

απόλυτη-ανατροπή-στην-υπόθεση-της-27χρο-679699

Απίστευτη ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση της καταγγελίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν 27χρονη είχε υποστηρίξει πως δέχτηκε επίθεση από έξι άτομα στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τη ληστέψουν, λέγοντας μάλιστα ότι τη χτυπούσαν ανηλεώς παρ’ ότι ήταν έγκυος στον 4ο μήνα!

Τότε είχαν συλληφθεί δύο αδέρφια, ομογενείς από τη Γεωργία, που αναγνωρίστηκαν από την καταγγέλλουσα και μάλιστα οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Ο ανακριτής που χειρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αίτημα των κατηγορουμένων, με διάταξή του αποφυλάκισε τα δύο αδέρφια και αμφισβητεί ευθέως τα όσα κατήγγειλε η 27χρονη. Μάλιστα παραθέτει σειρά περιστατικών στα οποία αναφέρει ότι η καταγγέλλουσα δεν απέδειξε σε κανένα σημείο ότι ήταν έγκυος, έδωσε στοιχεία γιατρού που δεν εντοπίστηκε και στη συνέχεια έλεγε ότι δεν θυμόταν το επώνυμό της παρ’ ότι την παρακολουθούσε τέσσερα χρόνια, ενώ αρνήθηκε να εξεταστεί για να αποδειχτεί ότι είχε κάταγμα ακόμη και όταν… έπαυσε να είναι έγκυος, καθώς ανέφερε πως είχε διακόψει την κύηση χωρίς πάλι να προσκομίζει κανένα στοιχείο.

Η καταγγελία της 27χρονης είχε γίνει ανήμερα Χριστούγεννα, όταν όπως είπε η ίδια επέστρεφε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των πεθερικών της και δίπλα στο σπίτι της δέχτηκε επίθεση από έξι άτομα που τη χτυπούσαν παρ’ ότι τους είχε πει πως είναι έγκυος. «Είναι η δεύτερη φορά που δεχόμουν επίθεση και ένα μήνα νωρίτερα από τα ίδια άτομα», είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή η 27χρονη.

«Με χτυπούσαν ενώ ήξερα ότι είμαι έγκυος όπως και σε όλη τη γειτονιά», είπε, ενώ διαβεβαίωσε πως το έμβρυο μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν καλά στην υγεία του.

«Μολονότι κλήθηκε να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της δεν υπήρξε συνεργάσιμη, κατέθεσε στοιχεία προς επίρρωση των καταγγελλομένων τα οποία δεν επιβεβαιώθηκαν κατά την ανακριτική διαδικασία που ακολούθησε, περαιτέρω δε, αρνήθηκε να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων που αποδείκνυαν την ύπαρξη των επικαλούμενων τραυμάτων της», αναφέρεται στη διάταξη του ανακριτή με την οποία τα δύο αδέρφια αποφυλακίστηκαν τέσσερις μήνες μετά.

«Προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι η καταγγέλλουσα είπε ψέματα. Τόσο ότι οι πελάτες μου ήταν οι δράστες που υπέδειξε όσο και για την εγκυμοσύνη. Άποψή μας βέβαια είναι επίσης πως ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο επεισόδιο ληστείας. Δεν είναι δυνατόν να σε χτυπούν έξι άτομα και να μην έχεις ούτε ένα σημάδι», ανέφερε στο protothema.gr ο συνήγορος των δύο αδερφών Ιωάννης Κωστίκας.

Η 27χρονη σύμφωνα με τη διάταξη του ανακριτή, παρ’ ότι είχε υποστηρίξει ότι ράγισε το δεξί πλευρό της αρνήθηκε να υποβληθεί σε ακτινογραφία για να μην τεθεί σε κίνδυνο το έμβρυο που έλεγε ότι κυοφορούσε, τόσο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου μετέβη όσο και στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Όμως απέφυγε την ακτινογραφία ακόμη και μετά τη διακοπή της κύησης, όταν ο ανακριτής με παραγγελία του ζήτησε από το ακτινολογικό του ΑΧΕΠΑ να την υποβάλει σε ακτινογραφία αλλά η γυναίκα δεν εμφανίστηκε. Επίσης αρνήθηκε να υποβληθεί και σε γυναικολογική – μαιευτική εξέταση, όπως ζήτησε ο ανακριτής.

Ενδιαφέρον όμως έχουν όσα περιγράφονται σχετικά με τα στοιχεία που ζητήθηκαν για την εγκυμοσύνη της και κανένα απ’ αυτά δεν επιβεβαιώθηκε.

«Επικαλέστηκε ενώπιον των αστυνομικών αρχών όσο και ενώπιόν μας (σ.σ. του ανακριτή) ότι κατά τον χρόνο των καταγγελλόμενων απ’ αυτήν πράξεων διήγε τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της, πλην όμως, όχι μόνον δεν προσκόμισε προς επίρρωση του ισχυρισμού της οιοδήποτε ιατρικό έγγραφο που να πιστοποιεί το γεγονός αυτό, αλλά δεν κατονόμασε ούτε την ιατρό – γυναικολόγο της», σημειώνεται στην πρόταση και αναφέρεται στη γιατρό που την παρακολουθεί 4 χρόνια και ήταν αυτή που έκανε την επέμβαση διακοπής της κύησης τον περασμένο Φεβρουάριο. «Ενώ στην αρχή κατέθεσε ότι η ιατρός της ονομάζεται Πηνελόπη Β., χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς τη διεύθυνσή της και να αναφέρει το τηλέφωνο επικοινωνίας της, εν συνεχεία κατέθεσε ότι δεν ήταν σίγουρη για το επώνυμο της γιατρού», αναφέρει η ανακριτική διάταξη και συμπληρώνεται πως από την έρευνα στον ιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης δεν βρέθηκε τέτοιο όνομα γιατρού που ανέφερε η 27χρονη.

Το ερώτημα πάντως που παραμένει είναι για ποιόν λόγο μπήκε σε αυτή τη διαδικασία στοχοποιώντας τα δύο αδέρφια που έμειναν για τέσσερις μήνες στη φυλακή λόγω των καταγγελιών της, ειδικά που είναι και γείτονές της. Ήδη πάντως οι δύο πρώην φυλακισμένοι, έχουν κινηθεί σε βάρος της καταθέτοντας μήνυση από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook