Απο ποιά ηλικία μπορεί να σερφάρει το παιδί μας χωρίς κινδύνους

απο-ποιά-ηλικία-μπορεί-να-σερφάρει-το-π-287102

Τα παιδιά πλέον, μεγαλώνουν με το ίντερνετ. Παίζουν παιχνίδια στα τάμπλετ, ακούνε τραγούδια, μαθαίνουν την αλφαβήτα. Ένα παιδί, ίσως και από την ηλικία των πέντε ετών, είναι σε θέση να στείλει μηνύματα, μέιλ η να πει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό φαίνεται ενδιαφέρον και σχεδόν αστείο στους γονείς που είναι περήφανοι για όσα καταφέρνει το παιδάκι τους.

Ωστόσο, είναι πολύ επικίνδυνο. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ίντερνετ μετά την ηλικία των 12 ετών και μάλιστα ελεγχόμενα.

Αυτό ακούγεται βουνό σε μια μανούλα η έναν πατέρα που μεγαλώνουν ένα παιδί με τα δεδομένα της εποχής μας. Το παιδί κάποια στιγμή βλέπει τους συμμαθητές του να έχουν smartphone, tablet ή φορητό υπολογιστή,προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικά mail.

Τα παιδιά είναι ξεχωριστές προσωπικότητες και αν επιμένουν σε κάτι,πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να τους επιβληθεί. Εάν το παιδί σας έχει ξεπεράσει τα 11 του χρόνια,μην το εμποδίσετε αλλά…βάλτε του κανόνες.

1.Ο υπολογιστής δεν πρέπει να είναι στο δωμάτιο του αλλά σε έναν κοινό χώρο όπως είναι το σαλόνι ή ένα γραφείο.

2.Κλειδώστε την πρόσβαση του παιδιού σε ακατάλληλες σελίδες.

3.Βάλτε όρους. Για να μπορεί το παιδί να συνομιλεί με κόσμο,δεν θα πρέπει να παραβιάζει βασικούς κανόνες για την ασφάλεια του. Δεν ανταλλάζουμε διευθύνσεις, τηλέφωνα η άλλα πολύ προσωπικά στοιχεία με κανέναν πίσω από μια οθόνη,ακόμη κι αν τον γνωρίζουμε προσωπικά.

Εξηγείστε στο παιδί,πως την οποιαδήποτε συνομιλία που έχει,μπορεί να την δει οποιοσδήποτε μέσω του υπολογιστή και όχι μόνο εκείνος με τον οποίο μιλάει.

Πηγή: GovaStileto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook