Αποχαιρέτησε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα το 2017 ο Εργοτέλης

αποχαιρέτησε-χωρίς-νίκη-στο-πρωτάθλη-627567

Αυλαία στο 2017 χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα για τον Εργοτέλη και δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για τον Απόλλωνα Λάρισας! Οι Θεσσαλοί μπορεί να βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο… σχεδόν άδειο Αλκαζάρ, αλλά εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 28′ και με αρκετή δυσκολία έφτασαν στην επικράτηση με 3-2.

Πρωταγωνιστής του Απόλλωνα ο Σαχινίδης που σημείωσε δύο γκολ, ενώ η ομάδα του Ηρακλείου… συνήθισε πλέον να χάνει όταν βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Σε ματς που έχει μπει σε θέση οδηγού, έχει απωλέσει συνολικά 11 βαθμούς και η θέση του Τάκη Γκώνια γίνεται πλέον ιδιαίτερα επισφαλής…

Ο Εργοτέλης παρατάχθηκε αποφασισμένος να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ποντάροντας και στην επεισοδιακή εβδομάδα που διανύει ο Απόλλων Λάρισας. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι, επεδίωξαν με κάθετες μπάλες να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Θεσσαλών και στο 13′ μπήκαν σε θέση οδηγού από γύρισμα του Μπούζα και προβολή του Κάιπερς.

Στο πρώτο 25λεπτο η ομάδα του Ηρακλείου ήταν ανώτερη, αλλά η φάση του 28′ σημάδεψε το ματς. Ο Λαδάς απέκρουσε τη μπάλα σε σουτ του Τσιλούλη, αυτός στην επαναφορά προσπάθησε εκ νέου να σκοράρει και ο διαιτητής έδειξε την απευθείας κόκκινη στον Σταματάκο, βλέποντας χέρι του επιθετικού του Εργοτέλη πάνω στη γραμμή. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν με παίκτη λιγότερο και ο Τσιλούλης από την άσπρη βούλα νίκησε τον Λαδά.

Το γκολ της ισοφάρισης τόνωσε το ηθικό των «κυανόλευκων», οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή από το ημίχρονο. Στο 39′, πάντως, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με προβολή του Σαχινίδη από πάσα του σκόρερ Τσιλούλη.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου απείλησαν με τον Κάιπερς και τρία λεπτά μετά πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Ο Αγγελόπουλος που είχε περάσει στο ματς στο 43′, πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής και με σουτ νίκησε τον Παϊτέρη που έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας…

Ωστόσο, μέσα σε 10 λεπτά ο Εργοτέλης όχι μόνο έχασε το προβάδισμα, αλλά βρέθηκε και πίσω στο σκορ. Στο 58′ από σέντρα του Σάββα ο Σαχινίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ακολούθως στο βάθος της εστίας του Λαδά, ενώ στο 67′ σε μία φάση – καρμπόν με νέα κεφαλιά από σέντρα του Κουρτεσιώτη οδήγησε τον Απόλλωνα στην ολική ανατροπή, κάνοντας το 3-2. Στο 77′ ο Κάιπερς είχε μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, ενώ ο Βέλγος και στο 60′ είχε απειλήσει τον Παϊτέρη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας (74′ Καρακατσάνης), Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Β. Ανδρέου, Αγρόδημος, Σαχινίδης (90′ Γ. Ανδρέου), Τσιλούλης, Σουλίδης (80′ Ιβανίδης), Χατζής.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Πάτας, Βογιατζής, Μπάτζιος, Σταμόπουλος, Μπούζας, Μπουτσάκης, Έφορντ (43′ Αγγελόπουλος, 62′ Ιατρούδης), Κάιπερς (80′ Λυδάκης), Σταματάκος, Εντιαγιέ.

Διαιτητής: Φώτης (Εύβοιας)
Βοηθοί: Πριόνας (Εύβοιας), Βογιατζής (Καρδίτσας)

Πηγή: FL News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook