«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για τη νέα συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

αποφασίζομεν-και-διατάσσομεν-για-τ-757242

Επαναλαμβάνεται η ίδια περσινή, κακόγουστη παράσταση από την διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, που με την στάση τους, ολοφάνερα αποδοκίμασαν οι θεατρόφιλοι του νησιού, στέλνοντας σαφές μήνυμα, για το τι προσδοκούν από το τοπικό θέατρο.

Παρόλα αυτά, κανείς όπως φαίνεται από αυτούς που ορίζουν τις τύχες του θεάτρου, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Χανίων, καθώς ο δήμος Χανίων είναι αυτός που είναι και ο μεγαλομέτοχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., δεν έλαβε υπόψη του αυτό το μήνυμα.

Έτσι και για το καλοκαίρι του 2019, το Κρητικό θέατρο εμφανίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ) να είναι συμπαραγωγός, όπως και το 2018 της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Τα ερωτήματα που μπορεί να θέσει κάποιος, με κύριο αποδέκτη τον δήμαρχο Χανίων, που θα έπρεπε να γνωρίζει πως και με ποιο τρόπο διαχειρίζονται το Θέατρο των Κρητικών, εκείνοι που ο ίδιος έχει ορίσει και που παρά τα όσα έχουν συμβεί, επιμένει να διατηρεί στην θέση τους, είναι πολύ απλά και συγκεκριμένα:

-Γνωρίζει το Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ για την συγκεκριμένη συνεργασία;

-Ποιοι είναι οι όροι της;

– Πότε έκλεισε η συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου;

-Ποιος θα είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την πρόσληψη του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και ποιος ο ρόλος του σε μια παράσταση που έχει ήδη προαποφασιστεί;

Τελικά κύριε Βάμβουκα, «ποιος κυβερνά» το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.;

Ανδρέας Γερακάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook