Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

απορρίφθηκε-η-αίτηση-αποφυλάκισης-το-399708

Στο «κενό» έπεσε η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών.

Το δικαστήριο – το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων – απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης με ομόφωνη απόφασή του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός ανέφερε στο ακροατήριο: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας χθες…Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί…Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει «ως εδώ». Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο…Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!».

Να σημειωθεί ότι την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Ακή Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό οτι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

Στην σχετική πρότασή της η εισαγγελέας τόνισε: «Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής».

Ακόμη η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφέρει πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

Δηλώσεις συνηγόρων

«Ο Τσοχατζόπουλος έχει λογαριασμούς  δεσμευμένους και ακίνητα και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων αρχών. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του…»,  ανέφερε μετά την ανακοίνωση της απόφασης της δικαστηρίου ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Λ. Κοτσαλής.

Ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος, επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του Ακη Τσοχατζόπουλου (είναι 77 ετών) η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κατ´οίκον περιορισμό. «Θα ειναι καλύτερα να φύγει αυριο με ένα φέρετρο από την φυλακή;», αναρωτήθηκε ο συνήγορος και επισήμανε πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook