Απολογούνται σήμερα οι «6» της Κρητικής μαφίας

απολογούνται-σήμερα-οι-6-της-κρητική-120309

astynomiaΗ ώρα των απολογιών έφτασε για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των εκβιαστών και τον τοκογλύφων που αναμένεται σήμερα να περάσουν το κατώφλι του Ανακριτικού γραφείου. Οι 6 κρατούνται στο αστυνομικό μέγαρο και αναμένεται να μεταχθούν στα Δικαστήρια στις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ο Εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε στους 6 κατηγορούμενους τις παρακάτω διώξεις:

– Aπάτη κατά του Δημοσίου με την  επιβαρυντική διάταξη του Ν.1608 (αφορά στις απάτες που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ

– Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

– Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

– Απάτη σε βαθμό κακουργήματος

– Πλαστογραφία

– Τοκογλυφία

– Εκβίαση

– Απάτη στο Δικαστήριο

ενώ για ο ένας από τους έξι διώκεται και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Δεκαεπτά άτομα στη δικογραφία

Σημειώνεται οτι η δικογραφία της υπόθεσης ήταν 10.000 σελίδες.

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά δέκα επτά άτομα και συγκεκριμένα τους παραπάνω έξι συλληφθέντες, δυο ακόμα ημεδαπούς – μέλη και εννέα ακόμα άτομα (οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός) οι οποίοι συνεργάζονταν ή και παρείχαν συνδρομή στις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι παραπάνω εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τις – κατά περίπτωση – κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης – λόγω του αντικειμένου – αστυνομικής έρευνας, από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή κλιμακίου της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά την πρόοδο – εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν ενεργά, ως μέλη, οι προαναφερόμενοι οκτώ ημεδαποί.

Η οργάνωση διέθετε επιπλέον εσωτερική διάρθρωση, ιεραρχική δομή καθώς και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, την οποία τα μέλη της εφάρμοζαν με την ίδια ή διαφορετική – κατά περίπτωση – σύνθεση.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το έτος 2006, είχαν ενταχθεί και δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, κυρίως απάτης, καθώς και σε περισσότερες αξιόποινες πράξεις, σχετικά με την αποφυγή καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.

 

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook