Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια η μητέρα της 4χρονης Άννυ

απολογείται-σήμερα-στην-ανακρίτρια-η-245794

mporisovaΕξηγήσεις για τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν και οι οποίες αφορούν στο πώς η ίδια κινήθηκε για να προστατέψει την 4χρονη κόρη της, δίνει σήμερα στην ανακρίτρια η μητέρα της Άννυ.

Η Dimitrina Borisova, μητέρα της 4χρονης που τεμαχίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, ένα έγκλημα που δεν έχει προηγούμενο- αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της ψευδορκίας. Ως γνωστόν την περασμένη Τρίτη απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος ομολόγησε ότι τεμάχισε το σώμα του παιδιού του και ότι εξαφάνισε τη σωρό της. Ο 27χρονος παιδοκτόνος στα δικαστήρια είχε δεχθεί την οργή του κόσμου και μετά την απολογία του πήρε το δρόμο για τις φυλακές της Κέρκυρας.

Στις προανακριτικές της απολογίες η μητέρα της Αννυ είχε προσπαθήσει να παραπλανήσει τις αρχές που ερευνούσαν τότε το χαμό της κόρης της για να μην μπλέξει -όπως λέει- ο 27χρονος σύντροφός της. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία θα απολογηθεί. Αμέσως μετά την απολογία της ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για τον αν η Dimitrina Borisova, θα οδηγηθεί στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της που είχε δώσει στους αστυνομικούς που ερευνούσαν, τότε, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η κόρη της, η μητέρα της Άννυ, είχε αναφέρει: «Ό,τι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν είναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω τον φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και των ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί.

Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε oτι περνούσε πολύ καλά με τον Σάββα. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια. Από τότε μέχρι και τις 22 Απριλίου που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με τον Σάββα μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά.

Μόνο στις 14 Απριλίου που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε «θέλω να γυρίσεις». Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε».

Η μητέρα της 4χρονης είχε αναφέρει ακόμη πως μετά τις 22 Απριλίου άρχισε να σκέφτεται ότι ο σύντροφός της μπορεί να χτύπησε το παιδί. Είχε καταθέσει χαρακτηριστικά: «Γύρισα από τη Γερμανία 22 Απριλίου και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία. Δεν πήγαμε στην Αστυνομία, επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ότι αν πάω στη αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του που είναι ναρκομανής. Την ιστορία με τη Σύλβια σας την είπα για να μην μπλέξει ο Σάββας και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς τον Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε. Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ. Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Άννυ για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε «για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ»».

Οι προηγούμενες καταθέσεις

Αντίθετα, σε προηγούμενες καταθέσεις της στις αρχές, η μητέρα της 4χρονης είχε αναφέρει ότι είχε αφήσει την κόρη της στη φίλη της Σύλβια, προκειμένου να μείνει μαζί της για όσο εκείνη έλειπε. Μάλιστα, είχε περιγράψει τη γυναίκα αυτή στις αρχές! Αναφέρει πως ο «Σάββας με πίεζε να φύγουμε για τη Βουλγαρία λέγοντας ότι θα με θεωρούσε η αστυνομία υπεύθυνη για το χαμό του παιδιού».

Σε άλλες προγενέστερες περιγραφές, μάλιστα, η μητέρα της Άννυ αναφέρει στους αστυνομικούς πως ο σύντροφός της, κλαίγοντας της ανακοίνωσε ότι είχε χαθεί το παιδί. Όπως αναφέρει, της είπε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το κοριτσάκι αφήνοντας τα κλειδιά του διαμερίσματος στην πόρτα. Το επόμενο πρωί της είπε – όπως καταθέτει – ότι το κοριτσάκι της χάθηκε.

Η μαϊμού – ψυχολόγος

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η «μαϊμού» ψυχολόγος, μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε σε βάρος της για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψευδή αναφορά στις αρχές περί τέλεσης πλημμελήματος (Π.Κ. αρ.191 και 230). Πρόκειται για τη γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχολόγος του ΟΚΑΝΑ και έκανε δηλώσεις για την υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας της 4χρονης σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό της περιβάλλον η 50χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η ίδια φέρεται να δικαιολόγησε την πράξη της υποστηρίζοντας πως ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει ώστε να μην πέσει στα «μαλακά» ο 27χρονος Βούλγαρος που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 4χρονης κόρης του.

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook