Αποκαλύψεις – βόμβα για το κύκλωμα των εκβιαστών | Διαβάστε όλες τις καταθέσεις

αποκαλύψεις-βόμβα-για-το-κύκλωμα-των-336643

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών – δημοσιογράφων. Οι καταθέσεις της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου που αποκάλυψε την εγκληματική οργάνωση, είναι χαρακτηριστικές για το πώς είχε στηθεί το «παιχνίδι» για να λυμαίνονται τη διαφήμιση από εταιρείες και ΔΕΚΟ απειλώντας και εκβιάζοντας.

Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει εμπλοκή και άλλων προσώπων από τον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης με αποτέλεσμα να αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- οι έρευνες θα επεκταθούν σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάλληλοί τους συμμετείχαν στο κύκλωμα των εκβιαστών.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την imerisia.gr,  λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς χθες ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική δίωξη για δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείει ποινή έως και ισόβια. Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις κατάσχεσης, στο γραφείο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, μια ατζέντα με σημειώσεις όπως «Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.3396 ευρώ».

Επίσης βρέθηκαν τιμολόγια της εταιρείας «ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΑΕΒΕ» με ονόματα εταιρειών και χρηματικά ποσά για τα έτη 2014-2015, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πρωτοσέλιδα της » Ακρόπολης», σελίδες με προσφορές διαφήμισης της Ακρόπολης προς διάφορες εταιρείες ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης η κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Ι. Μπενίση, ο οποίος είπε ότι εκβίαζαν την Αμαλία Κάντζου ώστε να εισηγείται στον ίδιο να δίνει χρήματα στους παραπάνω δημοσιογράφους από το μπάτζετ τη εταιρείας που είναι 1,5 εκατ. «Σε διαφορετική περίπτωση θα αρθρογραφούσαν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς την Κάντζου. Ζητώ την ποινική δίωξη των δραστών για τις προαναφερόμενες πράξεις». Ο κ. Μπενίσης έδωσε επίσης στις αρχές τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ προς την «Μαυρίκος ΑΕΒΕ» με ποσό 16.760 ευρώ και ημερομηνία 15/2/2016, τις ημέρες δηλαδή που είχε στηθεί από τους αστυνομικούς η επιχείρηση για την αποκάλυψη των εκβιαστών. Επίσης δόθηκαν όλα τα στοιχεία για τα ποσά που πήρε ο Μαυρίκος και τα οποία από την ΕΥΔΑΠ ξεπερνούν τις 200 χιλ. ευρώ.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι και εφημερίδα «Ακρόπολης» είχαν καταφέρει να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από διαφημίσεις, όπως προκύπτει από τιμολόγια και άλλα σχετικά έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης.

Αποκαλυπτικές για το πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών, είναι και οι καταθέσεις που έδωσε η κ. Κάντζου η οποία εκφράζει φόβους για την ίδια και την ανήλικη κόρη της καθώς διαπιστώνει από τις συνομιλίες με τους συλληφθέντες ότι την απειλούν με έμμεσο τρόπο.

Εγκέφαλος του κυκλώματος, εμφανίζεται, τουλάχιστον από τις καταθέσεις των μαρτύρων ο Π. Μουσσάς ο οποίος συναντήθηκε ή τηλεφώνησε αρκετές φορές με την Κάντζου απειλώντας την ή πιέζοντάς την να δώσει χρήματα σε ανύπαρκτα sites ή στα μέσα του Μαυρίκου.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιγραφές της μάρτυρος για τα όσα της έλεγε ο Μουσσάς και ο Φράγγου στις συναντήσεις που είχαν». Μεταξύ άλλων η Κάντζου κατέθεσε:

«Ο Μουσσάς και οι »φίλοι» του θα κάνουν μια ομάδα – club και θα ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης έτσι ώστε να μην γράφονται αρνητικά δημοσιεύματα για τον Παππά (τον υπουργό Ν. Παππά εννοεί) και γενικότερα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάζουν όποιον το «κεντρικό σύστημα» τους υποδεικνύει κάθε φορά, για τους πολιτικούς του σκοπούς. Με τη λέξη κεντρικό σύστημα ο Μουσσάς εννοεί το Μαξίμου».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται στα sites που υποσχέθηκε να φτιάξει ο Φράγκου και ότι με άλλους φορείς θα μπορούσαν να βγάζουν 500 χιλ. ευρώ το μήνα. Επίσης, η Κάτζου αναφέρει μια σειρά από sites και δημοσιογράφους που ο Μουσσάς της έλεγε ότι ελέγχει ώστε να μη γράφουν αρνητικά άρθρα. Η μάρτυς επιβεβαιώνει ότι γνωρίζει τον Μαυρίκο και τον Φράγκου που είναι και εργοδότης της. Αναφέρεται σε συναντήσεις που είχε με τους παραπάνω που κατηγορούνται ως εκβιαστές αλλά και στις πιέσεις που της ασκούσαν για χρήματα προκειμένου να προστατέψουν την ίδια γιατί όπως της έλεγε ο Μουσσάς την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ. «Μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί σου, διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις, παρακολουθούν τα τηλέφωνά σου και την προσωπική σου ζωή»

Η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ στην αναφορά της περιγράφει συνάντηση που είχε με τον Παν. Μουσσά και τον Φράγκου, κατά την οποία ο Παν. Μουσσάς σύμφωνα με τα λεγόμενά της, της είπε: «Να δώσεις χρήματα από το μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ στο Μαυρίκο της «Ακρόπολης» για να τον χρησιμοποιήσεις αναλόγως και να μην γράφει αρνητικά για την ΕΥΔΑΠ». Ακόμη, η κ. Κάτζου αναφέρει πως ο Παν. Μουσάς της είπε ότι «στη Νέα Δημοκρατία σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές….Μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σου διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις ως υπεύθυνη επικοινωνίας και παρακολουθούν τα τηλέφωνα σου και την προσωπική σου ζωή».

Σε ερώτηση της κ. Κάτζου προς τον Π. Μουσσά για το ποίοι είναι οι μιντιακοί κύκλοι που την έχουν στοχοποιήσει εκείνος της απαντά: «Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει (στοχοποιήσει) από τη ΝΔ».

Και συνεχίζει περιγράφοντας η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ: «Αμέσως μετά μου είπε «κάτσε λίγο πίσω χωρίς όμως να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα , έχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου». Επιπλέον, επισημαίνει πως ο Π. Μουσσάς της είχε πει: «αναμένεται επίθεση κανόνισε τη συνάντηση που είπαμε αύριο». Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος « εννοούσε να ενεργήσω ώστε να οριστεί το ραντεβού του Μουσσά με τον Γιάννη Μπενίση, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ώστε να τον πείσει να δώσουμε χρήματα στον Μαυρίκο εκδότη της ΑΚΡΠΟΛΗΣ για να μην χτυπάει την Attica Bank και εμμέσως στην ΕΥΔΑΠ η οποία συμμετείχε στην αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζα».

Η κ. Κάτζου αναφέρει ακόμη ότι σε άλλη συνάντησή της όπου οι κατηγορούμενοι της ανέφεραν τα εξής: «Ο Μουσσάς και οι φίλοι του θα κάνουν μία ομάδα – κλαμπ και θα ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να μην γράφονται αρνητικά μέσα ενημέρωσης για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάσουν όποιον το κεντρικό σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά για τους πολιτικούς του σκοπούς». Όπως σημειώνει η κ. Κάτζου με τη λέξη «»κεντρικό σύστημα» ο Μουσσάς εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η ίδια αναφέρει: «Π. Μουσσάς μου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και δεν θα αφήσουν ποτέ τον Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός…. Ο Π. Μουσσάς μετά, άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά «αρχιμανδρίτη» και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με τη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά για αυτό…

Ο Μουσσάς επέμεινε να μιλήσει ο ίδιος στον υπουργό για να του εξηγήσει αυτά τα θέματα. … Εγώ του εξήγησα ότι θα του κανονίσω ραντεβού με τον Παππά αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα η μπόρα με την επίμαχη νομοθεσία που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις».

Ακόμη, κατάθεση αναφέρει: «Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν, έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο».

Η μάρτυρας καταθέτει πως «γενικά ο Μουσσάς έχει γίνει πολύ φορτικός: «Με παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές κάθε ημέρα και με πιέζει για τις διαφημίσεις και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να δώσει η ΕΥΔΑΠ» λέει ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσης της – περιγράφοντας συνάντηση που είχε με το Μουσσά και το Μαυρίκο σε καφετέρια – αναφέρει: «Καθοδηγούμενη από τις οδηγίες της υπηρεσίας σας και με αποκλειστικό σκοπό να διερευνήσω τις προθέσεις τους ρώτησα το Μαυρίκο αν μπορούμε να χτυπήσουμε κάποια άτομα.

Αμέσως ο Μαυρίκος μου είπε ότι έχει κάνει μεγάλο πόλεμο στο Βαγγ. Μαρινάκη και ότι του έχει βγάλει όλες τις δικογραφίες που ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι του επιτέθηκε μετά από προτροπή Μελισσανίδη. Ο Μαυρικός με ρώτησε αν το Μαξίμου θέλει να γ@…σει το Μαρινάκη ή να του δώσει άδεια για το κανάλι του, αλλά του είπα ότι θα το δούμε στην πορεία…Έχω περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, φοβάμαι για τη ζωή μου και τη ζωή της ανήλικης κόρης μου, με έχει τρομοκρατήσει (σ.σ. ο Μουσσάς) με όλα όσα μου είπε και ότι γνωρίζει που μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη».

Διαβάστε ΕΔΩ  όλες τις καταθέσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook