Αποκάλυψη – σοκ: Το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός του ευρώ

αποκάλυψη-σοκ-το-βερολίνο-εξετάζει-σ-237838

verolinoΥπό τον τίτλο: «Η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς την έξοδο της χώρας από το ευρώ», η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» επικαλείται κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχει σενάριο για πτώχευση της Ελλάδας χωρίς την αποχώρηση της Αθήνας από την ευρωζώνη.

«H γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επέτρεπε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ακόμη και στην περίπτωση της χρεοκοπίας της χώρας», γράφει η εφημερίδα «Die Zeit». Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, που επικαλείται τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, στο Βερολίνο υπάρχει φόβος ότι η ελληνική κυβέρνηση

δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες.

Στην περίπτωση αυτή η ΕΚΤ θα έπρεπε να σταματήσει να χορηγεί ρευστότητα, γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα μπόρεσε να αντέξει οικονομικά τη καταβολή μιας δόσης στο ΔΝΤ. Το σχέδιο που βρίσκεται υπό εξέταση έχει στόχο να μπορέσει η ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα σε περίπτωση αδυναμίας. Στις ελληνικές τράπεζες θα υπάρξει αναδιοργάνωση σε περίπτωση που πτωχεύσει η Ελλάδα».

Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για το δημοσίευμα και αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook