Αποδοκίμασαν άγρια τον Μαδούρο | Του έριξαν αυγά και μπουκάλια στο κεφάλι | Video

αποδοκίμασαν-άγρια-τον-μαδούρο-του-έρ-521849

Άγριες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην περιοχή Σαν Φέλιξ, όταν διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να του πετάξουν στο κεφάλι αυγά και μπουκάλια.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην επαρχία Μπολίβαρ, την οποία επισκέφθηκε ο Μαδούρο μετά από την επιστροφή του από την Κούβα, όπου μετέβη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο αρχηγών Κρατών της ALBA. Κάτοικοι κατάφεραν να πλησιάσουν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος και του εκσφενδόνισαν αντικείμενα, όπως μπουκάλια, λεμονόκουπες και αυγά. Σε βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο, ο Μαδούρο διακρίνεται να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπο το, ενώ οι άνδρες ασφαλείας έχουν πέσει πάνω του για να τον προστατεύσουν.

Στην περιοχή Σαν Φέλιξ ο Μαδούρο επρόκειτο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης από την ανεξαρτησία της περιοχής το 1817. Τη στιγμή της επίθεσης η τηλεοπτική σύνδεση διακόπηκε απότομα και ο Μαδούρο φυγαδεύθηκε. Λίγες ώρες αργότερα στον προσωπικό λογαριασμό του Μαδούρο στο twitter ανέβηκε ένα βίντεο όπου ένα πλήθος τον επευφημεί.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μαδούρο δέχεται αποδοκιμασίες σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα πλήθος είχε αποδοκιμάσει και πάλι τον Μαδούρο στο νησί Μαργαρίτα, στην περιοχή Νέα Σπάρτη, χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του. Τότε είχε συλληφθεί ο διευθυντής εφημερίδας στην ιστοσελίδα της οποίας είχε αναρτηθεί βίντεο με τις αποδοκιμασίες, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, ο ίδιος ο Μαδούρο φέρεται να είχε σπρώξει μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

Τις τελευταίες μέρες ο Νικολάς Μαδούρο δέχεται μια μεγάλη πίεση λόγω της λαϊκής κατακραυγής για τις αυταρχικές αποφάσεις του, όπως να απαγορεύσει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες να κατέχει δημόσια αξιώματα για 15 χρόνια. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «νέο πραξικόπημα» από την πλευρά του Μαδούρο.

Σε πολλές περιοχές της Βενεζουέλας χιλιάδες άνθρωποι αψηφούν την κρατική καταστολή και διαδηλώνουν ζητώντας παραίτηση του Μαδούρο και εκλογές. Στα επεισόδια μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί δυο άνθρωποι. Τελευταίο θύμα ένας 16χρονος μαθητής ο οποίος σύμφωνα με την αντιπολίτευση σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών του καθεστώτος.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν ότι ελικόπτερο της αστυνομίας ρίχνει δακρυγόνα από αέρος στους διαδηλωτές, γεγονός που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, ενώ σε άλλα βίντεο διακρίνονται ελεύθεροι σκοπευτές πάνω σε ταράτσα υπουργείου να πυροβολούν άοπλους διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση του Μαδούρο αρνείται ότι η αστυνομία έριξε δακρυγόνα από το ελικόπτερο και σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «πρόκειται για ψεύτικη εικόνα. Συμπτωματικά την στιγμή που περνούσε το ελικόπτερο έγινε ρίψη δακρυγόνων και φαίνεται ότι η ρίψη έγινε από το ελικόπτερο, χωρίς αυτό να μπορεί να στοιχειοθετηθεί».

Ο ίδιος ο Μαδούρο, αναφερόμενος στις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έκανε λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες έχει προαναγγείλει μεγάλη διαδήλωση κατά του Μαδούρο για το ερχόμενο Σάββατο, την οποία έχει χαρακτηρίσει ως «μητέρα των διαδηλώσεων». Έντονες πιέσεις στον Μαδούρο για να προκηρύξει εκλογές συνεχίζουν να ασκούν τόσο ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών αλλά και πολλές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook