Αποβλήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη δίκη της Siemens

αποβλήθηκε-η-ζωή-κωνσταντοπούλου-από-509954

Διεκόπη για σήμερα, Τετάρτη, στο Εφετείο Αθηνών, η δίκη για το «σκάνδαλο Siemens».

Αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής έχει υποβάλει ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο, η Ένωση προσώπων πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους» που εκπροσωπείται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ένας πολίτης, ενώ αυτή την στιγμή υπάρχει διακοπή μισής ώρας.

Πρόταση μη νομιμοποίησης η «Δικαιοσύνη για όλους», της κ. Κωνσταντοπούλου

Η Εισαγγελέας της Έδρας ωστόσο, κατάθεσε πρόταση ακυρότητας του αιτήματος παράστασης πολιτικής αγωγής της κ. Κωνσταντοπούλου, στην οποία τελικά συναίνεσε και η Έδρα, με αποτέλεσμα η επικεφαλής της «Δικαιοσύνης για Όλους», να αποβληθεί.

Η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις για να μην αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτή την υπόθεση.

Με αυτή την πρόταση της εισαγγελέως σήμερα, αποκρυσταλλώθηκε και απογυμνώθηκε ότι κάποιοι ενοχλούνται βαθιά από την παράσταση πολιτικής αγωγής πολιτών. Αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή των πολιτών εξυπηρετείτε τους κατηγορούμενους και την ίδια τη Siemens, διασφαλίζεται πως δεν θα γίνουν οι ερωτήσεις που «πονάνε» και η δίκη θα προχωρήσει κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Siemens».

Κατά το τέλος της παρέμβασής της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προσκόμισε στην έδρα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής του 2011 σχετικά με την υπόθεση.

Τι διεκδικεί η Πολιτική Αγωγή

-Ο ΟΤΕ, δια των εκπροσώπων του δήλωσε ότι διεκδικεί με επιφύλαξη πόσο 10 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο, για ηθική βλάβη που υπέστη, τόσο από τις πράξεις της δωροδοκίας -ενεργητικής για τα στελέχη της Siemens και παθητικής για τους πρώην υπαλλήλους του- όσο και για τις πράξεις της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

-Το Δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και για τις δύο κατηγορίες, διεκδικώντας το ποσό των περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ, που προσδιορίζεται στο κατηγορητήριο ως ζημία από την επίδικη υπόθεση της σύμβασης 8002/1997. Διεκδικεί επίσης, ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, ως ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστη από τις παράνομες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορουμένους.

Όπως έγινε γνωστό από το δικαστήριο κατά την προηγούμενη διαδικασία, τρεις εκ των 64 κατηγορουμένων έχουν αποβιώσει, ενώ και οι οκτώ κατηγορούμενοι που δικάζονται σήμερα, είναι παρόντες στο δικαστήριο.

Πριν διακοπεί η διαδικασία, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για γελοία και στημένη διαδικασία.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook