Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου

απλήρωτοι-οι-συμβασιούχοι-της-υπηρεσ-518885

Με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα συναντήθηκαν σήμερα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι συμβασιούχοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων σε περίπου 60 εργαζόμενους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, καθώς και ομαλοποίηση της μισθοδοσίας των περίπου 350 εργαζόμενων συμβασιούχων της Υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους αντιμετωπίζουν νέες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης, μέσα στην ημέρα θα ενημερωθούν και για το αν θα γίνει πληρωμή τους και για το μήνα Μάρτιο.

Ο κ. Μουζάλας τους εξήγησε ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν οφείλονται στις διαδικασίες για τη σύσταση του οργανισμού του νέου υπουργείου και δεν υπάρχει καμία πρόθεση από το υπουργείο να μείνουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, ενώ συμπλήρωσε ότι το υπουργείο κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καταβληθούν οι μισθοί.

Όσον αφορά στην ομαλοποίηση των πληρωμών ο υπουργός και ο υφυπουργός επισήμαναν ότι έχουν αναλάβει καθήκοντα οι υπόλογοι διαχειριστές στην οικονομική υπηρεσία του υπουργείου, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τα εντάλματα πληρωμών, γεγονός που θα διασφαλίσει στο εξής την κανονική ροή της μισθοδοσίας τους.

Εκπρόσωπος του ΔΣ του Σωματείου εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η απεργία θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε θα γίνει και νέα γενική συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειές τους. Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασύλου αναφέρει ότι σήμερα και αύριο τα περιφερειακά γραφεία και κλιμάκιά της υπολειτουργούν λόγω της απεργίας, ενώ στην περίπτωση που αναβληθούν ραντεβού οι εξυπηρετούμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook