Απλές συμβουλές που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου

απλές-συμβουλές-που-θα-αλλάξουν-την-κα-621162

Δουλειά, υποχρεώσεις, κοινωνική ζωή, προσωπική ζωή, ελεύθερος χρόνος. Όσο κι αν το πρόγραμμά μας μοιάζει με έναν καθημερινό στίβο, γεμάτο προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε, είναι πολύ πιθανό να νιώσουμε εγκλωβισμένοι στη στασιμότητα.

Η σταθερότητα είναι μια κατάσταση που οι περισσότεροι άνθρωποι επιζητούν και μπορεί να κάνουν θυσίες για να αποκτήσουν, αλλά η άλλη όψη της, συνδέεται με τη στασιμότητα, τη ρουτίνα και την επαναληψιμότητα.

Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία για διαρκείς αλλαγές και εκπλήξεις τείνει να φθίνει με το πέρασμα του χρόνου- ή έστω να αναπροσαρμόζεται και να αλλάζει μορφές, σύμφωνα με τις προκλήσεις που έτσι κι αλλιώς δημιουργεί ο παράγοντας του απρόβλεπτου στην καθημερινότητα.

Ωστόσο, το συναίσθημα είναι πραγματικό και δε γνωρίζει ηλικιακό όριο: αν αισθάνεσαι ανάγκη για ένα «παράθυρο», μια δόση περιπέτειας στην καθημερινότητά σου, καλύτερα να την αφουγκραστείς προσεκτικά.

Και όχι, δεν είναι απαραίτητο να κλείσεις αυθόρμητα εισιτήρια για ένα εξωτικό νησί, να κάνεις στον εαυτό σου ένα ακριβό δώρο ή να κάνεις bungee jumping. Αυτά είναι σίγουρα τρικς για να ξεφύγεις από τα τετριμμένα, αλλά η περιπέτεια μπορεί να κρύβεται και στα πιο απλά, καθημερινά πράγματα- αρκεί να είσαι διατεθειμένη τα να δεις διαφορετικά.

Διάβασε ένα διαφορετικό βιβλίο

Αρχικά, διάβασε βιβλία- είναι ο σίγουρος τρόπος για να ταξιδέψεις ανέξοδα και σου παρέχουν αφειδώς τροφή για σκέψη. Στη συνέχεια, δοκίμασε να διαβάσεις κάτι διαφορετικό από τις προτιμήσεις σου- ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης αν αγαπάς τα αστυνομικά, ή ένα βιβλίο ψυχολογίας αν αγαπάς τα μυθιστορήματα. Μπορεί να μην σου αρέσει- αλλά θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες.

Γνώρισε καλύτερα τους συναδέλφους σου

Όχι όλους μαζί και όχι λέγοντας ανέκδοτα στο αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο party στο γραφείο. Την επόμενη φορά που θα πάρεις καφέ, ρώτησε τη συνάδελφό σου αν θέλει και εκείνη. Κάνε την αρχή μιας φιλικής συζήτησης, μοιράσου τις σκέψεις σου και άκου την ιστορία του άλλου. Πολλές φορές, τα πιο τρελά σενάρια συμβαίνουν στο διπλανό γραφείο.

Δοκίμασε κάτι νέο με τους φίλους σου

Μπορεί να είναι μια εκδρομή, μια βραδιά για επιτραπέζια, μια έξοδος για χορό (αλήθεια, πόσο καιρό έχεις να το κάνεις;) ή μια θεατρική παράσταση. Θα αποκτήσετε ένα νέο ερέθισμα για συζήτηση και θα ξεφύγετε από τον συνηθισμένο καφέ όπου γκρινιάζετε για τη δουλειά σας.

Πέρασε χρόνο offline

Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά στη σύγχρονη εποχή το να κλείσεις το κινητό σου και να περάσεις ώρες μακριά από αυτό, μοιάζει με περιπέτεια. Βάλε τα notifications στο off και βγες από το σπίτι- περπάτησε μέχρι την άλλη γειτονιά, παρατήρησε τα στέκια, τους κατοίκους της. Γέμισε το μυαλό σου με εικόνες που δεν ανήκουν μόνο στο Ιnstagram feed σου.

Ξεκίνα ένα νέο χόμπι

Ποτέ δεν είναι αργά για να το κάνεις. Εκτός από το να αποκτήσεις νέες δεξιότητες θα γίνεις μέλος μιας διαφορετικής κοινότητας και θα κάνεις γνωριμίες που μπορεί να εξελιχθούν σε φιλίες. Νέα πρόσωπα στη ζωή σου- αυτό κι αν είναι αλλαγή.

Μάθε μια νέα γλώσσα

Πιθανότατα δε στοχεύεις στα πτυχία της, οπότε θα το κάνεις για τη χαρά της μάθησης. Ακόμα και μια εφαρμογή στο κινητό σου, μπορεί να σε εισάγει σε μια διαφορετική κουλτούρα, με νέες λέξεις, ήχους και συνήθειες. Όταν θα έχεις εξοικειωθεί λίγο περισσότερο, πήγαινε ένα ταξίδι στην αντίστοιχη χώρα.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε εμπνέει, ίσως να πρέπει να αναζητήσεις το πρόβλημα με περισσότερη προσοχή. Ενδέχεται να σε δυσαρεστεί κάποιος από τους βασικούς πυρήνες της ζωής σου (δουλειά, σχέση, οικονομικά) και μπορεί να έχεις ανάγκη από μια πιο δραστική αλλαγή, μια στροφή 180 μοιρών. Ποτέ δεν είναι αργά για να το κάνεις, αν αυτό σε κάνει ευτυχισμένη.

Πηγή: madamefigaro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook